Vakantiebestemmingen Turkije

« Toon alle bestemmingen

107 bestemmingen in Turkije

Turkije
Turkije is gelegen in het zuidoosten van Europa, ten oosten van Griekenland. Het land grenst in het noordwesten aan Griekenland en Bulgarije en in het oosten aan de Aziatische landen Syrië, Irak, Iran, Armenië en Georgië. Turkije is verdeeld over 2 continenten: het oostelijk deel van Turkije maakt onderdeel uit van Azië en het westelijk deel behoort tot Europa. De scheiding van het land is het best zichtbaar in de beroemde stad Istanbul, waar de zeestraat de Bosporus de stad verdeelt in de 2 continenten. De hoofdstad van Turkije is Ankara, gelegen ten zuidoosten van Istanbul en centraal in het land.

Toerisme Turkije
Jaarlijk bezoeken enkele tientallen miljoenen vakantiegangers Turkije. En hoewel het grootste deel afkomstig is uit Duitsland, Engeland en Rusland, is Turkije ook een zeer populaire bestemming onder Nederlanders. Het toerisme van Turkije is voornamelijk gericht op het Europese deel van het land en beslaat een aantal regio’s. De bekendste daarvan is waarschijnlijk de Turkse Riviéra. In dit gebied zijn vooral grote all-inclusive resorts gelegen op idyllische plekjes aan de azuurblauwe zee. Bekende badplaatsen als Antalya, Alanya, Side, Kemer en Belek worden jaarlijks overspoeld door toeristen die hier van de prachtige kustlijn en heerlijke (soms hete) temperaturen willen genieten.

Ten westen van de Turkse Riviéra bevindt zich de Lycische Kus, ook wel Zuid-Egeïsche Kust genoemd. In dit gebied bevinden zich weliswaar minder grote all inclusive resorts, maar dat betekent niet dat het er minder toeristisch is. Populaire (bad)plaatsen aan de Lycische Kust zijn o.a. Ölüdeniz (mede dankzij een prachtige lagune), Fethiye, Marmaris en het wat meer pittoreske en kleinschalige Dalyan. Een groot deel van het gebied rondom Dalyan geldt als beschermd natuurgebied. Dit heeft te maken met de beschermde zeeschildpadden die op het brede zandstrand jaarlijks hun eieren leggen. Ook bevinden zich graven in rotswanden in deze plaats, wat een echte trekpleister is voor toeristen.

Aan de westkust van Turkije bevindt zich de Egeïsche Kust. Vanaf hier worden in het toeristenseizoen dagelijks bootexcursies georganiseerd naar Griekse eilanden, zoals Corfu en Kos. Bekende badplaatsen aan de Egeïsche Kust zijn Bodrum, Gümbet en Kusadasi. Via de kaart Turkije en plattegrond Turkije kun je snel en overzichtelijk zien waar de diverse toeristengebieden liggen.

Daarnaast is de metropool Istanbul een steeds grotere toeristenplaats aan het worden. Een stedentrip Istanbul trekt jaarlijks enkele miljoenen toeristen. Bekijk hier direct informatie voor een vakantie Istanbul.

Weer Turkije
Het toeristische deel van Turkije (de zuid- en westkust) staan bekend om de warme tot hete zomers en de wat gematigde, soms regenachtige wintermaanden. In deze maanden buiten het toeristenseizoen ligt de temperatuur rond de 15 graden. Aan de westkust wordt het in de zomer gemiddeld meer dan 30 graden, met uitschieters van ruim boven de 40 graden. Aan de zuidkust is de temperatuur ongeveer hetzelfde, maar kunnen de uitschieters zelf nog hoger zijn en richting de 50 graden gaan. In deze periodes zijn zaken als restaurants en andere horecagelegenheden vaak op het heetst van de dag gesloten. Het weer in Turkije is dan te heet om door te werken.

Bekijk hier direct hotels Turkije en appartementen Turkije. Ook vind je hier actuele prijsinfo Turkije, waaronder last minute Turkije.
 

Op deze pagina vind je informatie over Turkije. Ben je op zoek naar een geschikte accommodatie voor jouw vakantie Turkije? Je vindt hier o.a. bestemmingen, accommodaties en het huidige reisaanbod van reisaanbieders. Op basis van vakantiebeoordelingen hebben we daarnaast een top 10 hotel beoordelingen Turkije gemaakt. Deze ziet er als volgt uit:

In totaal staan er op Vakantiepanel.nl 1366 hotels Turkije, 243 appartementen Turkije en 0 campings Turkije. Deze accommodaties liggen verspreid over diverse vakantie bestemmingen Turkije. Hieronder hebben we de best beoordeelde vakantie bestemmingen in Turkije op een rijtje gezet:

Ben jij op zoek naar een all inclusive Turkije of een last minute Turkije? Bekijk hier direct de actuele prijsinfo Turkije voor een vliegvakantie Turkije.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 126
Recent bewaarde items

Je kunt eenvoudig je favoriete accommodaties en bestemmingen bewaren. Interessante accommodatie of bestemming gevonden? Klik dan op bewaren. Vanuit je persoonlijke pagina kun je ze dan één voor één bekijken.