Vakantiebestemmingen Spanje

« Toon alle bestemmingen

484 bestemmingen in Spanje

Spanje
Spanje is gelegen in het zuidwesten van Europa, aan zowel de Atlantische Oceaan als de Middellandse Zee. Het land ligt op het Iberisch Schiereiland, een Europese regio waartoe ook Portugal, Andorra, Gibraltar en een zeer klein deel van Frankrijk behoren. In het noordoosten grenst Spanje aan Frankrijk en in het westen aan Portugal. Naast het vasteland zijn er ook 2 eilandengroepen die tot het Mediterraannse land behoren. Ten oosten van Spanje bevinden zich de 4 eilanden van de Balearen: Formentera, Mallorca, Ibiza en Menorca. Ten zuidwesten van het vasteland, nabij de westkust van Afrika, liggen de 7 Canarische Eilanden. Deze archipel bestaat uit de eilanden Lanzarote, Gran Canaria, Tenerife, La Palma, El Hierro, Fuerteventura en La Gomera.

Toerisme Spanje
Spanje heeft de naam van een ideale vakantiebestemming en dat maakt het land al decennia lang meer dan waar. Zowel het vasteland als de diverse eilanden zijn jaarlijks een trekpleister voor tientallen miljoenen toeristen. Vooral de Catalaanse regio, in het noordoosten van het land, is een zeer populair gebied. Enkele populaire, toeristische gebieden voor een vakantie Spanje:

Vakantie Canarische Eilanden
De Canarische Eilanden staan ook wel bekend als de eilanden van de ‘eeuwige lente’. De temperatuur ligt in de zomermaanden gemiddeld net onder de 30 graden, terwijl het kwik in de wintermaanden veelal niet onder de 20 graden komt. Toch is er een grote diversiteit tussen de eilanden op het gebied van natuur en landschap. Dit komt o.a. door het verschil in vulkanische activiteiten in het verleden en de daardoor ontstane hoogtes op de eilanden. Zo waant men zich tijdens een vakantie Lanzarote op een maanlandschap, terwijl een vakantie La Palma vanwege de groene bergen uitstekend geschikt is voor wandelaars. Een vakantie Tenerife en een vakantie Gran Canaria zijn jaarlijks het populairst. Vooral op laatstgenoemde eiland is een bekend toeristenoord gevestigd: een vakantie Playa del Ingles is een van de bekendste zonbestemmingen van Europa.

Balearen
Van deze eilandengroep zijn voor Mallorca en Ibiza erg in trek; Formentera en Menorca zijn over het algemeen wat rustiger op toeristisch gebied. Ibiza staat bekend als feesteiland met tientallen clubs, discotheken en bars die zorgen voor een bruisend uitgaansleven. Waar Ibiza bekend staat als een ‘duurder’ eiland, is Mallorca relatief een stuk goedkoper. Bekende badplaatsen hier zijn El Arenal (populair onder jongeren), Puerto de Alcudia en Cala d’Or. Voor enige historie is de hoofdstad van Mallorca, Palma, een aanrader. Hier vindt men o.a. de bekende kathedraal Le Seu.

Stedentrip Spanje
Voor een stedentrip Spanje moet men op het vasteland zijn. In de vaak pittoreske, authentieke en echt Spaanse steden is het gedurende een groot deel van het jaar heerlijk vertoeven. Men vindt er vaak kleurrijke gebouwen, indrukwekkende architectuur, heerlijke (tapas)restaurantjes en sfeervolle, gezellige straatjes. Enkele populaire trekpleister op het gebied van stedentrips zijn een vakantie Madrid, een vakantie Barcelona, een vakantie Sevilla en een vakantie Valencia. Vooral de 2 laatstgenoemden winnen de laatste jaren aan populariteit.

Weer Spanje
Vanwege het klimaat is een vakantie Spanje gedurende het gehele jaar een prima vakantiebestemming. Op het vasteland zijn de zomers veelal warm tot heet (vooral aan de costa’s (zuidkust)), terwijl de winters koud kunnen zijn met veel neerslag. Door het klimaat op vooral de Canarische Eilanden staat Spanje bekend als een echte overwinterbestemming. De temperatuur ligt hier gedurende het jaar gemiddeld tussen de 20 en 30 graden en er valt vrijwel geen neerslag. Uiteraard kan dit per eiland verschillen, al zijn de verschillen hierin niet groot. Door de uitstekende weersomstandigheden staat dit deel van Spanje bekend als een echte overwinterbestemming.

Bekijk hier direct hotels Spanje en appartementen Spanje. Ook vind je hier actuele prijsinfo Spanje, waaronder last minute Spanje.
 

Op deze pagina vind je informatie over Spanje. Ben je op zoek naar een geschikte accommodatie voor jouw vakantie Spanje? Je vindt hier o.a. bestemmingen, accommodaties en het huidige reisaanbod van reisaanbieders. Op basis van vakantiebeoordelingen hebben we daarnaast een top 10 hotel beoordelingen Spanje gemaakt. Deze ziet er als volgt uit:

In totaal staan er op Vakantiepanel.nl 2007 hotels Spanje, 966 appartementen Spanje en 52 campings Spanje. Deze accommodaties liggen verspreid over diverse vakantie bestemmingen Spanje. Hieronder hebben we de best beoordeelde vakantie bestemmingen in Spanje op een rijtje gezet:

Ben jij op zoek naar een all inclusive Spanje of een last minute Spanje? Bekijk hier direct de actuele prijsinfo Spanje voor een vliegvakantie Spanje.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 196
Recent bewaarde items

Je kunt eenvoudig je favoriete accommodaties en bestemmingen bewaren. Interessante accommodatie of bestemming gevonden? Klik dan op bewaren. Vanuit je persoonlijke pagina kun je ze dan één voor één bekijken.