Vakantiebestemmingen Portugal

« Toon alle bestemmingen

163 bestemmingen in Portugal

Portugal
Portugal is gelegen in het zuidwesten van Europa. Het land wordt begrenst door Spanje aan de oost- en noordzijde en door de Atlantische Oceaan aan de west- en zuidzijde. Portugal behoort samen met Spanje, Andorra, Gibraltar en een zeer klein deel van Frankrijk tot een regio in Europa die het Iberisch Schiereiland wordt genoemd. Hoewel het land ongeveer 2 keer zo groot is als Nederland, telt het ‘slechts’ 11 miljoen inwoners. 

Toerisme Portugal
Portugal is een langgerekt land, waarbij de hoofdstad vrijwel centraal aan de westkust is gelegen: Lissabon. In deze historische en indrukwekkende stad genieten jaarlijks ongeveer 11 miljoen toeristen van de schitterende architectuur en sfeervolle terrasjes. De hoofdstad verwelkomt daarmee ruim de helft van het totaal aantal toeristen dat Portugal bezoekt. In het historische en indrukwekkend mooie centrum van Lissabon zijn diverse musea, karakteristieke kabelliften en het hogergelegen Castelo de São Jorge grote trekpleisters. Ook het noordelijker gelegen Porto is als vissersstadje een stedentrip meer dan waard. De zonaanbidders trekken echter naar het deel van Portugal waar stranden te vinden zijn die tot de mooiste van de wereld behoren: de Algarve.

Vakantie Algarve
De Algarve is gelegen aan de zuidkust van Portugal en staat bekend als echte zonbestemming. Goudgele zandstranden met indrukwekkende rotswanden en rotsformaties die uit de zee omhoog rijzen, zorgen voor een idyllisch plaatje. Tel daarbij de warme, aangename temperaturen, pittoreske vissersdorpjes en het groene, bergachtige en indrukwekkende achterland bij op en de Algarve presenteert zich als een bijna perfecte vakantiebestemming. De bekendste en meest toeristische plaats is het centraal in de regio gelegen Albufeira. Maar ook de westelijk gelegen (vissers)dorpen Lagos, Alvor en Carvoeiro zijn populair onder toeristen en tonen het echte Portugese leven. Ten oosten van Albufeira bevindt zich het luxueuzere deel van de Algarve met plaatsen als Vilamoura en Vale de Lobo.

Hotels Portugal
Enkele hotels Portugal zijn Club Albufeira (Albufeira), hotel Mundial (Lissabon) en hotel Quality Inn Porto (Porto).

Bekijk hier direct hotels Portugal en appartementen Portugal. Ook vind je hier actuele prijsinfo Portugal, waaronder last minute Portugal.
 

Op deze pagina vind je informatie over Portugal. Ben je op zoek naar een geschikte accommodatie voor jouw vakantie Portugal? Je vindt hier o.a. bestemmingen, accommodaties en het huidige reisaanbod van reisaanbieders. Op basis van vakantiebeoordelingen hebben we daarnaast een top 10 hotel beoordelingen Portugal gemaakt. Deze ziet er als volgt uit:

In totaal staan er op Vakantiepanel.nl 474 hotels Portugal, 278 appartementen Portugal en 2 campings Portugal. Deze accommodaties liggen verspreid over diverse vakantie bestemmingen Portugal. Hieronder hebben we de best beoordeelde vakantie bestemmingen in Portugal op een rijtje gezet:

Ben jij op zoek naar een all inclusive Portugal of een last minute Portugal? Bekijk hier direct de actuele prijsinfo Portugal voor een vliegvakantie Portugal.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 57
Recent bewaarde items

Je kunt eenvoudig je favoriete accommodaties en bestemmingen bewaren. Interessante accommodatie of bestemming gevonden? Klik dan op bewaren. Vanuit je persoonlijke pagina kun je ze dan één voor één bekijken.