Nieuws en persberichten

11-02-2014

Parga in Griekenland mooiste strandbestemming

Volgens het vakantiereviewplatform Vakantiepanel is Parga op het Griekse schiereiland Epirus de mooiste strandbestemming! De plaats scoorde gemiddeld het hoogst op criteria als ‘lokale bevolking’, ‘restaurants’, ‘strand’, ‘shopmogelijkheden’ en ‘(water)sporten’.

Vakantiepanel heeft een top 10 samengesteld van de mooiste strandbestemmingen. Opvallend daarin is, dat er, naast Parga, nog 3 andere Griekse bestemmingen in deze top 10 staan, nl. Kokkari op Samos, Rhodos-stad en Koutouloufari bij Chersonissos op Kreta. Turkije is met 2 plaatsen vertegenwoordigd. Verder is opvallend dat er geen Spaanse plaatsen in de top 10 staan. Alleen plaatsen met meer dan 50 reviews kwamen in aanmerking. 

Vakantiepanel is Nederlands’ 2e vakantie-review portal. Er worden reviews van zowel consumenten als van experts zoals reisleiding en reisadviseurs verzameld over accommodaties, bestemmingen en vliegmaatschappijen.

Hieronder de top 3 strandbestemmingen:

1. Parga, Epirus, Griekenland 
Stranden:
- Valtos Beach, 950 meter lang fijngrind-/kiezel-/zandstrand
- Krioneri Beach, 200 meter lang grind-/kiezel-/zandstrand
- Piso Krioneri Beach, 125 meter lang grind-/keien-/kiezelstrand. 

2. Dalyan, Lycische Kust, Turkije
Strand:
- Iztuzu Beach (op 12km van Dalyan), 5500 meter lang zandstrand,
onderdeel van een natuurgebied.

3. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten 
Strand:
- Jumeirah Beach, 22 kilometer lang fijnkoraalzandstrand.
Lees het volledige bericht

12-03-2012

Gelukkigste vakantiemomenten van 2011

De mooiste vakantiemomenten van 2011 van Nederlanders lopen ver uiteen. Waar de één een huwelijksaanzoek heeft gehad op Curaçao, was voor de ander een Broadway-optreden van een familielid in New York hét hoogtepunt van het jaar. Uit onderzoek van de vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl blijkt dat voor 13 procent van de Nederlanders het mooiste en/of gelukkigste moment van 2011 een vakantiemoment is.

Lees het volledige bericht

 

 

27-01-2012
Reistijd bepalend in keuze voor een luchthaven
 

Waar Schiphol nog altijd de grootste en drukste luchthaven is van Nederland, kiezen vakantiegangers steeds bewuster voor een regionaal vliegveld zoals Rotterdam of Eindhoven. De reden? We willen het liefst zo snel mogelijk op het vliegveld zijn, blijkt uit onderzoek van de vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl onder bijna 900 respondenten. Ook het snel kunnen inchecken speelt een belangrijke rol.
Lees het volledige bericht

 

 

20-12-2011
'Papieren' reisgids onverminderd populair
 

Hoewel het overgrote deel van de Nederlanders internet gebruikt bij het zoeken naar een vakantie, blijven ook het reisbureau en de ‘papieren’ gids belangrijke informatiebronnen. Dat blijkt uit een onderzoek van vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl onder ruim 2.100 zojuist teruggekeerde vakantiegangers.
Lees het volledige bericht

 

 

06-12-2011
Gewoon op vakantie in 2012 ondanks financiële crisis
 

Vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl vroeg zich af of de onzekere economische situatie een rol speelt in de vakantieplannen van Nederlanders. Wat blijkt? Bijna de helft van 1000 zojuist teruggekeerde vakantiegangers zegt dat dit geen invloed heeft. Sterker nog, Nederlanders zien steeds vaker vakantie als eerste levensbehoefte, want op de vraag of de vakantieplannen veranderen in 2012, antwoordt 67 procent van hen dat zij volgend jaar net zo vaak op vakantie gaan als dit jaar. 
Lees het volledige bericht


 

28-11-2011
Luidruchtige buren zijn grote irritatie op vakantie
 

Na een heerlijke vakantiedag lig je ’s avonds op bed, doezel je al langzaam weg en wordt dan plots opgeschrikt door luidruchtige buren die thuiskomen. Niet alleen slecht voor je nachtrust, het is ook nog eens de grootste irritatie onder Nederlanders wat betreft de geluidsoverlast op je hotelkamer, zo vond vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl uit.
Lees het volledige bericht 

 

 

21-11-2011
Zeer geslaagde dag voor Vakantiepanel op Travelicious
 

Travelicious, hét event in de reiswereld, heeft voor Vakantiepanel.nl ook dit jaar weer een zeer geslaagde editie opgeleverd! Mede dankzij jullie, de Experts uit de reisbranche, hebben we gedurende de gehele dag een drukbezochte en vooral gezellige stand gehad.
Lees het volledige bericht 

 

 

09-11-2011
Reistijd doorslaggevend in keuze vervoermiddel naar vakantiebestemming
 

Waar we vroeger nog met een volgepakte auto richting Frankrijk, Spanje of een andere vakantiebestemming vertrokken, wordt tegenwoordig het vliegtuig als het favoriete vervoermiddel gezien. De reden? Zo snel mogelijk van A naar B, blijkt uit onderzoek van de vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl onder 1300 respondenten.
Lees het volledige bericht 

 

 

21-10-2011
Veel Nederlanders in een dip na terugkeer vakantie
 

Uit onderzoek van vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl onder ruim 1.000 vakantiegangers blijkt dat 38% van alle vakantiegangers soms of altijd last heeft van een dip na terugkeer van vakantie. Dit uit zich o.a. in moeheid, motivatieproblemen, prikkelbaarheid of soortgelijke klachten.
Lees het volledige bericht 

 

 

06-10-2011
Autohuur in het buitenland populair
 

Nederlanders staan er bekend om zich zelfstandig op te stellen tijdens de vakantie. Niet zelden verkiezen wij een appartement boven een hotel en autohuur boven een excursie. Uit een onderzoek van Vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl blijkt dat maar liefst 41% wel eens een auto huurt tijdens zijn vakantie in het buitenland. Het merendeel is tevreden over de service, hoewel ruim 7% klaagt over onverwachte/verborgen kosten ter plaatse. 
Lees het volledige bericht 

 

 

29-09-2011
Bevolking belangrijkste reden om vakantiebestemming te mijden
 

Een kwart van de Nederlandse vakantiegangers heeft één of meerdere landen waar zij nooit meer hun vakantie willen vieren. Dat blijkt uit onderzoek van de vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl onder ruim 1000 respondenten. Het is vooral de plaatselijke bevolking die door hen als reden wordt opgegeven om niet meer terug te keren.
Lees het volledige bericht 

 

 

20-09-2011
Verlangen naar familie het grootst op vakantie
 

Wanneer we op vakantie zijn, blijken we onze familie het meest te missen. Dat komt naar voren in een onderzoek dat de vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl hield onder bijna 900 respondenten. Maar liefst 34 procent van de ondervraagden geeft aan dat wanneer ze heimwee hebben, ze vooral naar hun familie verlangen.
Lees het volledige bericht 

 

 

08-09-2011
Slechte bedden bederven onze vakantievreugde!
 

Piepende bedden, slappe of juist te harde kussens en matrassen waar de veren doorheen komen. Het zijn zaken die je nachtrust tijdens een welverdiende vakantie behoorlijk kunnen verstoren. Maar kan dit probleem ook echt onze vakantie verpesten? Ja! Uit onderzoek van de vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl onder bijna 900 respondenten blijkt dat voor maar liefst 87 procent(!) een slecht bed de vakantie ook daadwerkelijk kan bederven.
Lees het volledige bericht


 

29-08-2011
Hotelanimatie… hoe belangrijk vinden Nederlanders dat eigenlijk?
 

Karaoke, zwembadspelletjes, bingo, livemuziek… Het zijn veelvoorkomende voorbeelden van hotelanimatie tijdens je vakantie. Maar hoe belangrijk vinden wij deze activiteiten nu eigenlijk? Uit onderzoek van de vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl onder ruim 1100 respondenten blijkt dat hotelanimatie in ieder geval niet beslissend is in onze vakantiekeuze.
Lees het volledige bericht


 

17-08-2011
Nederlanders laten vakantie niet verpesten door ingepikte ligbedden
 

Het is één van de grootste ergernissen op vakantie: het vroegtijdig inpikken van de ligbedjes bij het zwembad. Maar hoe groot de irritatie hierover ook kan zijn, de meerderheid van de Nederlanders onderneemt hier geen actie tegen. Uit onderzoek van de vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl onder ruim 1000 vakantiegangers blijkt dat bijna tweederde genoegen neemt met een slechtere plek of vindt dat ie simpelweg ‘pech’ heeft.
Lees het volledige bericht


 

11-08-2011
Nederlandstalige service op bestemming belangrijk bij vakantiekeuze
 

Bij het kiezen van de vakantie hebben Nederlandse vakantiegangers nog altijd veel behoefte aan Nederlandstalige informatie op de bestemming. Dat blijkt uit onderzoek van de vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl onder bijna 1000 respondenten. Vakantiegangers lijken door middel van o.a. Nederlandstalige reisleiding nog altijd op zoek naar een bepaalde zekerheid en vertrouwen op de vakantiebestemming.
Lees het volledige bericht


 

21-07-2011
Vakantiegeld nog altijd zeer belangrijk voor vakantiebestedingen
 

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen: talloze advertentiecampagnes rond de 20e mei die inspelen op de besteding van het vakantiegeld dat vanaf deze datum wordt uitgekeerd. Maar het zijn economisch slechte tijden en steeds vaker wordt dit inkomen gebruikt om financiële tegenvallers of zelfs schulden mee betalen. Vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl wilde wel eens weten wat Nederlanders nu echt met hun vakantiegeld doen en vroeg aan ruim 1600 vakantiegangers...
Lees het volledige bericht


 

04-07-2011
Vakantiepanel.nl verwelkomt 3000ste expert
 

De vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl heeft sinds kort de beschikking over meer dan 3000 experts uit de reisbranche. De site, die zich mede door reviews van specialisten en kenners onderscheidt van vergelijkbare beoordelingssites, probeert een zo reëel mogelijk beeld van een vakantiebestemming te geven. “En dit grote aantal experts is daarbij een sterke duw in de goede richting!”, zegt de trotse general manager Daan Lodewijks.
Lees het volledige bericht

 

 

08-06-2011
‘Ouderwets’ spelletjes doen ultieme vermaak voor kinderen tijdens vakantiereis

De iPad, Nintendo DS, tv-schermen in de auto en geavanceerde spelletjes op je mobiele telefoon: het zijn stuk voor stuk zoethoudertjes voor je kinderen tijdens een (lange) vakantiereis. Maar ondanks al deze nieuwe, technologische snufjes, is het ouderwets samen spelletjes spelen het ultieme vermaak! Dat blijkt uit onderzoek van de vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl onder bijna 1400 respondenten...
Lees het volledige bericht


 

29-04-2011
Ongevraagd stoel in ligstand zetten grootste ergernis in vliegtuig 

Wordt er in het vliegtuig nog wel rekening met elkaar gehouden? Te weinig, blijkt uit de resultaten van een onderzoek van beoordelingssite Vakantiepanel.nl onder bijna 1300 vakantiegangers. Maar liefst 35% van alle vakantiegangers ergert zich regelmatig aan medepassagiers tijdens een vlucht.
Lees het volledige bericht

 

 

04-04-2011
Heeft reisleiding nog toegevoegde waarde voor de Nederlandse vakantieganger?

“Werken als standplaats reisleider is natuurlijk geweldig. De hele zomer gratis op vakantie. Veel vrienden maken en lekker werken onder de zon.” Dat is nog steeds het beeld dat bestaat over reisleiding op de populaire zonbestemmingen. Tegen deze clichés moeten reisleiders zich sinds jaar en dag verdedigen.
Lees het volledige bericht

 

 

24-02-2011
Vrouw heeft broek aan bij het kiezen van de vakantie

Wie anders dan de vrouw heeft de belangrijkste stem bij het kiezen van de vakantie? Hoewel het overgrote deel van de Nederlandse vakantiegangers nog steeds gezamenlijk hierover beslist, blijkt uit een onderzoek van de beoordelingssite Vakantiepanel.nl...
Lees het volledige bericht.

 

 

15-02-2011
Ruim de helft van alle Nederlanders geeft op vakantie meer fooi

Wat is er waar van het beeld dat je op vakantie gemakkelijker je geld uitgeeft en zorgelozer leeft? De beoordelingssite Vakantiepanel deed een onderzoek onder 1200 vakantiegangers en stelde de volgende vraag: “Geef je tijdens je vakantie in het buitenland ..
Lees het volledige bericht.

 

 

04-02-2011
Nederlanders onderhandelen er op vakantie lustig op los

Maar liefst 78% van de Nederlanders onderhandelt tijdens hun vakantie in het buitenland in winkels of op de markt als er geen prijzen op een artikel vermeld staan. 65% van de mensen die weleens onderhandelt, vindt dit leuk om te doen ..
Lees het volledige bericht.

 

 

22-12-2010
40% van de Nederlanders ergert zich aan medevakantiegangers

Uit een poll van de beoordelingssite Vakantiepanel.nl blijkt dat het overgrote deel van de ondervraagde Nederlandse vakantiegangers geen voorkeur heeft voor de nationaliteit van andere gasten tijdens de vakantie. Des te opmerkelijker is dat 40% zich weleens ..
Lees het volledige bericht.

 

 

01-12-2010
Vakantiepanel.nl op Travelicious 2010

Wij hebben de hele dag genoten van jullie gezelligheid in de Vakantiepanel.nl stand. Het enthousiasme over ons concept “Meningen van Vakantiegangers, Advies van Experts en Feiten van Toeristiek” was voor ons wederom een bevestiging dat wie iets unieks hebben neergezet met veel toegevoegde waarde ..
Lees het volledige bericht.

 

 

17-11-2010
Citytrip naar New York, Wenen & Edinburgh bevallen het beste

De steden New York, Wenen en Edinburgh worden volgens Vakantiepanel.nl door de Nederlandse vakantieganger met het hoogste rapportcijfer beoordeeld. In alle drie de steden wordt vooral de vriendelijke bevolking ..
Lees het volledige bericht.

 

 

21-10-2010
Aziatische airlines best beoordeeld op Vakantiepanel.nl

De Nederlandse vakantieganger is het meest tevreden over Aziatische vliegmaatschappijen. Uit de airline reviews die bij Vakantiepanel.nl binnen komen, blijkt dat Singapore Airlines met het rapportcijfer 8.6 als beste wordt beoordeeld, op de voet gevolgd door ..
Lees het volledige bericht.