Luidruchtige buren zijn grote irritatie op vakantie

 

28-11-2011

Na een heerlijke vakantiedag lig je ’s avonds op bed, doezel je al langzaam weg en wordt dan plots opgeschrikt door luidruchtige buren die thuiskomen. Niet alleen slecht voor je nachtrust, het is ook nog eens de grootste irritatie onder Nederlanders wat betreft de geluidsoverlast op je hotelkamer, zo vond vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl uit.

Uit onderzoek onder bijna 900 respondenten komt naar voren dat ruim de helft (53%) wel eens te maken heeft gehad met geluidsoverlast op de hotelkamer. 42 Procent daarvan heeft er soms mee te maken gehad, 8 procent regelmatig en 3 procent heeft zelfs zeer vaak geluidsoverlast.

De grootste irritatie is, zoals gezegd, buren die bijvoorbeeld zijn gaan stappen en midden in de nacht met veel herrie en kabaal de weg naar hun kamer proberen te vinden. Een kwart van de Nederlanders ziet dit als de grootste ergernis. Ook de ligging van het hotel, zoals aan een drukke straat, leidt bij veel vakantiegangers tot geluidsoverlast. Andere irritaties, op volgorde van meest voorkomend:

-        Schuiven van bedden

-        Harde muziek ’s nachts

-        Hotelanimatie

-        Kofferwieltjes op de gang

-        Feestende buren (op balkon)

-        Luidruchtige buren die de liefde bedrijven

-        Burenruzie

-        Airco die herrie maakt

-        Knallende deuren

 

Tips

Enkele tips van vakantiegangers om de geluidsoverlast op je hotelkamer te beperken:

-        "s Avonds lang op terras zitten en goed veel drankjes drinken. Dan slaap je als een roos.”

-        “Vraag om een kamer die ver van de liften is.”

-        “Neem altijd oordopjes mee. Komen vaak goed van pas.”

-        “Meldt geluidsoverlast bij de receptie, zij lossen het vaak wel voor je op.”

 

Vakantiepanel.nl: “Gehorige kamers, hard pratende gasten of een bovenbuurvrouw met (naald)hakken kunnen allemaal zorgen voor veel geluidsoverlast en irritatie op je vakantie. Toch maken we uit de reacties op dat Nederlanders hier goed mee om kunnen gaan door het probleem bij de receptie te melden of aan de buren te vragen hier rekening mee te houden. Gelukkig zal het hierdoor niet zo snel onze vakantie verpesten.”