Vakantiebestemmingen Italie

« Toon alle bestemmingen

711 bestemmingen in Italie

Italië
Italië is gelegen in het zuiden van Europa. Het Mediterraanse land grenst in het noorden aan de Europese landen Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. Het overige deel van Italië wordt omgeven door de Tyrreense Zee, Ionische Zee, Adriatische Zee en Middellandse Zee. Aan de zuidkust bevindt zich Sicilië en voor de westkust liggen Elba en Sardinië. Alle drie de eilanden behoren tot Italië. In het binnenland zijn overigens 2 onafhankelijke ministaatjes te vinden: San Marino en Vaticaanstad. Laatstgenoemde staat bekend als de zetel van de rooms-katholieke Kerk, met de paus als staatshoofd. Vaticaanstad staat vooral bekend om de Sint-Pietersbasiliek, de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse Musea.

Vakantie Rome
De hoofdstad van Italië is Rome en het land telt ruim 60 miljoen inwoners. De vele toeristen die hier jaarlijks komen, treffen een grote verscheidenheid aan cultuur, natuur en historie. Zo is een vakantie Rome, als voormalig hoofdstad van het Romeinse Rijk, een populaire stedentrip. Gebouwd op zeven heuvels biedt deze indrukwekkende stad een wirwar aan straatjes, schitterende bezienswaardigheden en een enorm scala aan cultuurhistorische trekpleisters. Bezienswaardigheden als het Pantheon, het Colosseum en de Trevifontein zijn erg in trek bij toeristen. 

Vakantie Toscane
Een van de populairste en mooiste gebieden van Italië is Toscane. Deze prachtige regio staat bekend om het glooiende, groene landschap met pittoreske dorpjes en de heerlijke temperaturen in de zomermaanden. Enkele bekende plaatsen in Toscane zijn Siena, Florence en Pisa. Het klimaat van Toscane is zeer gevarieerd. In de zomermaanden stijgt het kwik tot gemiddeld 30 graden, maar zijn hogere temperaturen geen uitzondering. In de lente en herfst is het 15-20 graden en valt er meer neerslag. De winters zijn regenachtig met temperaturen rond de 10 graden. Een ander populair gebied, het Gardameer, is gelegen ten noorden van Toscane.

Hotels Italië
Enkele bekende hotels in Italië zijn hotel Galileo (Rome), camping Bella Italia (Gardameer) en camping Norcenni Girasole Club.

Bekijk hier direct hotels Italië en appartementen Italië. Ook vind je hier actuele prijsinfo Italië, waaronder last minute Italië.
 

Op deze pagina vind je informatie over Italie. Ben je op zoek naar een geschikte accommodatie voor jouw vakantie Italie? Je vindt hier o.a. bestemmingen, accommodaties en het huidige reisaanbod van reisaanbieders. Op basis van vakantiebeoordelingen hebben we daarnaast een top 10 hotel beoordelingen Italie gemaakt. Deze ziet er als volgt uit:

In totaal staan er op Vakantiepanel.nl 1505 hotels Italie, 439 appartementen Italie en 171 campings Italie. Deze accommodaties liggen verspreid over diverse vakantie bestemmingen Italie. Hieronder hebben we de best beoordeelde vakantie bestemmingen in Italie op een rijtje gezet:

Ben jij op zoek naar een all inclusive Italie of een last minute Italie? Bekijk hier direct de actuele prijsinfo Italie voor een vliegvakantie Italie.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 90
Recent bewaarde items

Je kunt eenvoudig je favoriete accommodaties en bestemmingen bewaren. Interessante accommodatie of bestemming gevonden? Klik dan op bewaren. Vanuit je persoonlijke pagina kun je ze dan één voor één bekijken.