Vakantiebestemmingen Kos Griekenland

Kos
Kos is een van de bekendste eilanden van Griekenland en ligt ten zuidoosten van het Griekse vasteland. Het eiland ligt nabij de zuidwestkust van Turkije, in de Egeïsche Zee. De hoofdstad, Kos-stad, is gelegen aan de noordoostkust. Door de prima ligging ten opzichte van de Turkse badplaats Bodrum worden in de zomermaanden dagtochten per boot naar dit toeristenoord georganiseerd. Kos ligt overigens ten noordenwesten van het eiland Rhodos en ten zuidoosten van het eiland Samos. Beide eilanden behoren tot Griekenland.

Met het noemen van Kos-stad is gelijk de belangrijkste en meeste toeristische plaats van het eiland genoemd. De hoofdstad van het eiland kenmerkt zich door een gezellig centrum met smalle straatjes, een sfeervolle haven en een burcht. Vooral ’s avonds en ’s nachts is de badplaats in trek bij toeristen wanneer de discotheken, bars en andere uitgaansgelegenheden hun deuren openen.

Verder zijn op Kos in diverse plaatsen en andere plekken ruïnes, oude dorpskernen en een thermaal bad populaire trekpleisters. Het huren van een auto op Kos is dan ook een aanrader. Jaarlijks brengen ongeveer 1 miljoen vakantiegangers hun vakantie door op Kos.

Weer Kos
Kos kenmerkt zich door droge en warme tot hete zomers en milde, regenachtige winters. In het hoogseizoen, wanneer de meeste toeristen Kos bezoeken, liggen de gemiddelden rond de 30 graden. Uitschieters naar boven zijn echter geen uitzondering. In het laagseizoen liggen de gemiddelde temperaturen rond de 15 graden. De kans op neerslag is in deze periode wel een stuk groter dan in de zomermaanden.

Hotels Kos
Op Kos bestaat het accommodatie-aanbod voor een groot deel uit appartementen, al zijn er zeker voldoende hotels. Enkele bekende zijn hotel Mastichari Bay, hotel Kipriotis Hippocrates en appartementen Artemis.

Bekijk hier direct hotels Kos en appartementen Kos. Ook vind je hier actuele prijsinfo Kos, waaronder last minute Kos.
 

Op deze pagina vind je informatie over Kos. Ben je op zoek naar een geschikte accommodatie voor jouw vakantie Kos? Je vindt hier o.a. bestemmingen, accommodaties en het huidige reisaanbod van reisaanbieders. Op basis van vakantiebeoordelingen hebben we daarnaast een top 10 hotel beoordelingen Kos gemaakt. Deze ziet er als volgt uit:

In totaal staan er op Vakantiepanel.nl 115 hotels Kos, 92 appartementen Kos en 0 campings Kos. Deze accommodaties liggen verspreid over diverse vakantie bestemmingen Kos. Hieronder hebben we de best beoordeelde vakantie bestemmingen in Kos op een rijtje gezet:

Ben jij op zoek naar een all inclusive Kos of een last minute Kos? Bekijk hier direct de actuele prijsinfo Kos voor een vliegvakantie Kos.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 35
Recent bewaarde items

Je kunt eenvoudig je favoriete accommodaties en bestemmingen bewaren. Interessante accommodatie of bestemming gevonden? Klik dan op bewaren. Vanuit je persoonlijke pagina kun je ze dan één voor één bekijken.