Vakantiebestemmingen Griekenland

« Toon alle bestemmingen

431 bestemmingen in Griekenland

Griekenland
Griekenland is gelegen in het zuidoosten van Europa en bestaat naast het vasteland uit talloze kleine eilandjes. Het vasteland, waar ook de hoofdstad Athene ligt, grenst in het noorden aan Albanië, Macedonië en Bulgarije en staat in het noordoosten in verbinding met Turkije. De Griekse eilanden liggen verspreid over de Middellandse Zee, de Egeïsche Zee, de Libische Zee en de Ionische Zee. Het land is opgedeeld in 13 delen, ook wel periferieën genaamd. Enkele bekende namen van deze periferieën zijn Kreta, Peloponnesos, Epirus en de Ionische Eilanden.

In totaal heeft Griekenland meer dan 6000 eilanden, al wordt slechts 1 procent daarvan bewoond door meer dan 100 mensen. Vanwege de gemoedelijke sfeer, de vaak heerlijke temperaturen in het zomerseizoen  en de grote variatie in natuur op de eilanden is Griekenland al decennia lang een van de populairste toeristengebieden in Europa. Jaarlijks vieren ongeveer 20 miljoen vakantiegangers hun vakantie in het overwegend zonnige land.

Eilanden Griekenland
Het zijn vooral de Griekse eilanden die toeristen aandoen tijdens hun vakantie. Een van de grootste groepen eilanden is die van de Zuid-Egeische eilanden. Tot deze groep behoren onder andere Kos, Rhodos en Mykonos. De eilanden liggen aan de zuidoostkant van het Griekse vasteland en naast de westkust van Turkije. Het is dan ook mogelijk om vanaf bijvoorbeeld Rhodos en Kos een boottocht naar respectievelijk de Turkse badplaatsen Marmaris en Bodrum te maken. Ten zuidwesten van deze groep ligt een periferie die op zich staat: Kreta. Het eiland, een van de populairste van Griekenland, verwelkomt elk jaar talloze (jongere) Nederlanders die hier hun vakantie komen vieren in badplaatsen als Chersonissos, Heraklion en Rethymnon.

Aan de westkant van Griekenland bevinden zich de Ionische eilanden. De bekendste eilanden van deze groep zijn Kefalonia, Lefkas en Zakynthos. Laatstgenoemde staat bekend om Shipwreck Island en als broedplaats voor schildpadden. Via de kaart Griekenland en plattegrond Griekenland kun je snel en overzichtelijk zien waar de betreffende eilanden liggen.

Weer Griekenland
Het klimaat in Griekenland en op de eilanden is Mediterraans. In de zomer kan de temperatuur, vooral op het vasteland, oplopen tot boven de 40 graden. Dit komt vooral voor in het hoogseizoen (juni-augustus). De gemiddelde temperatuur ligt dan vaak boven de 30 graden, zowel op het vasteland als op de Griekse eilanden. Het zal niet snel vriezen in Griekenland, ook niet in de wintermaanden. In deze periode is het op de meeste plaatsen 10-15 graden en valt er meer neerslag. In enkele gebieden kan het kwik dalen tot 5 graden. Vanwege de warme zomers is een vakantie Griekenland juist in deze periode een populaire vakantiebestemming.

Bekijk hier direct hotels Griekenland en appartementen Griekenland. Ook vind je hier actuele prijsinfo Griekenland, waaronder last minute Griekenland.
 

Op deze pagina vind je informatie over Griekenland. Ben je op zoek naar een geschikte accommodatie voor jouw vakantie Griekenland? Je vindt hier o.a. bestemmingen, accommodaties en het huidige reisaanbod van reisaanbieders. Op basis van vakantiebeoordelingen hebben we daarnaast een top 10 hotel beoordelingen Griekenland gemaakt. Deze ziet er als volgt uit:

In totaal staan er op Vakantiepanel.nl 1238 hotels Griekenland, 1110 appartementen Griekenland en 0 campings Griekenland. Deze accommodaties liggen verspreid over diverse vakantie bestemmingen Griekenland. Hieronder hebben we de best beoordeelde vakantie bestemmingen in Griekenland op een rijtje gezet:

Ben jij op zoek naar een all inclusive Griekenland of een last minute Griekenland? Bekijk hier direct de actuele prijsinfo Griekenland voor een vliegvakantie Griekenland.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 132
Recent bewaarde items

Je kunt eenvoudig je favoriete accommodaties en bestemmingen bewaren. Interessante accommodatie of bestemming gevonden? Klik dan op bewaren. Vanuit je persoonlijke pagina kun je ze dan één voor één bekijken.