We hadden een uitnodiging voor een lang weekend in de stad Istanboel . Ons hotel bood naast de overnachting en ontbijt . Tussen de middag aten we elders en in de avond zochten wij een restaurantje op . In de korte tijd dat we in Istanboel waren , hebben we veel gezien . We hebben ook nog gevaren op de Bospurus . Een leuk maar druk weekend .
Lees meerIstanbul is een moderne stad met veel bezienswaardigheden
De mensen zijn erg vriendelijk
Weinig bezienswaardigheden uit de oudheid gelet op de geschiedenis Romeins. Byzantijns en Ottomaanse periode
Lees meerDrukke stad, vooral veel mannen op straat. Iedereen probeert je in zijn winkel binnen te lokken. Je krijgt meteen gratis thee aangeboden en je kan over prijs onderhandelen. Als je niks koopt zijn ze telleurgesteld of zelfs boos. Aan de balie (museums) of in de winkels in de winkelstraat zijn ze niet echt klantvriendelijk, kijken ze je niet aan of gerust met collega babbelen terwijl je wacht om te betalen of geld terug te krijgen. Er zijn heel wat leuke dingen te kopen en dan moet je er even overheen zetten dat ze abders met klanten omgaan.
Lees meerHele mooie stad, met een groot centrum. Veel bezienswaardigheden, zoals het Hippodrome, Topkapi paleis, Suleymaniye Moskee en veel meer! Helaas de Aziatische kant niet gezien, maar absoluut een mooie stad. De lokale bevolking vind ik persoonlijk wel erg opdringerig. En zeker restauranteigenaren en winkeleigenaren zijn erg opdringerig naar toeristen. Het openbaar vervoer is hier goed geregeld alleen erg druk.
Lees meerIstanbul is een mengeling van oosterse en westerse invloeden. Heeft indrukwekkende bezienswaardigheden. Een vriendelijke en behulpzame bevolking.
De Ottomaanse keuken is een aanrader.
Kortom: Een geweldige stad die echt de moeite waard is om te bezoeken.
Werkelijk een metropool. Centrum verkeert continu in een verkeersinfarct. Prachtige bezienswaardigheden. Een grote aanrader.
Lees meerDe moeite waard om te bezoeken.
Met gids de belangrijkste bezichtigingen gedaan.
Onweer
Regen
Regenbui
Regenbui
Istanbul
Istanbul is gelegen in het noordwesten van Turkije en is met 13 miljoen inwoners de grootste stad van het land. Als enige stad ter wereld is Istanbul gelegen in 2 werelddelen; Europa en Azië. Het westelijke deel van de stad bevindt zich in Europa, terwijl het oostelijke deel bij Azië hoort. Beide delen worden van elkaar gescheiden door de zeestraat de Bosporus. Tijdens een stedentrip Istanbul zal het verschil tussen beide delen al snel duidelijk worden. De meeste toeristen trekken naar het Europese deel waar de meeste toeristenfaciliteiten, -hotels en –winkels zijn. Hier vindt men over het algemeen ook de meeste bezienswaardigheden, zoals de imposante Blauwe Moskee en het schitterende Topkapi Paleis. De voormalige vissersdorpjes aan de oostzijde van de Bosporus, en nu dus deel van Istanbul, zijn minder toeristisch. Toch trekken steeds meer toeristen deze kant op vanwege de lokale sfeer, het heerlijke eten, de authentieke nijverheidswinkels en de aantrekkelijke cultuur.
Bezienswaardigheden Istanbul
Zoals gezegd, bevinden de meeste bezienswaardigheden in Istanbul zich aan de westzijde van de stad, in het Europese deel. De bekendste hiervan zijn waarschijnlijk de Blauwe Moskee en het Topkapi Paleis (het paleis van de vroegere sultans). Een bezichtiging kan uiteraard in de bezienswaardigheden zelf, maar dit kan ook vanaf de boot tijdens een rondvaart over de Bosporus. Tussen de Blauwe Moskee en het Topkapi Paleis bevindt zich het al even indrukwekkende Aya Sofia, met landinwaarts de Grand Bazaar. In deze overdekte winkelstraten vindt men een ontelbaar aantal en een grote diversiteit aan winkels, een wirwar van straten en proeft men de echt sfeer van Istanbul. Andere bezienswaardigheden liggen iets ten oosten van de Bazaar: de Galatatoren en de Galatabrug. Tezamen met de lokale sfeer maken deze en vele andere bezienswaardigheden dat een stedentrip Istanbul nog steeds in populariteit toeneemt.
Hotels Istanbul
Zoals voor elke grote stad, bestaat voor een stedentrip Istanbul een grote diversiteit aan hotels, variërend van 1 tot 5 sterren hotels. Enkele bekende hotels in Istanbul zijn hotel Ersu, hotel Sunlight en hotel Orka Royal.
Bekijk hier direct vakantiebeoordelingen Istanbul, hotels Istanbul of tips Istanbul.
Op deze pagina vind je informatie over Istanbul. Ben je op zoek naar een geschikte accommodatie voor jouw vakantie Istanbul? Je vindt hier 136 hotels Istanbul en 1 appartementen Istanbul. Vrijwel elk hotel Istanbul heeft vakantiebeoordelingen waardoor je op basis hiervan de juiste keuze kunt maken. Lees wat andere vakantiegangers en experts van hun vakantie Istanbul vinden en ga goed voorbereid op vakantie! Hieronder vind je een top 10 hotel beoordelingen Istanbul:
Daarnaast hebben we ook vakantie beoordelingen Istanbul over de plaats zelf, zodat je weet hoe de plaats door andere vakantiegangers en experts wordt beoordeeld. Je vindt hier o.a. cijfers over restaurants Istanbul, shoppen Istanbul en bezienswaardigheden Istanbul. Ook vind je hier eventuele foto’s Istanbul en het actuele weer Istanbul. Ben je zelf al een keer in deze plaats geweest? Laat dan direct een vakantiebeoordeling Istanbul achter!
Ben jij op zoek naar een all inclusive Istanbul of een last minute Istanbul? Bekijk hier direct de actuele prijsinfo Istanbul voor een vliegvakantie Istanbul.
Voor shoppen is het erg leuke stad, leuke kleiding, schoenen, tassen, nep of origineel goedkoper dan in Nederland. Topikapi paleis was niks aan. Ondergrondse waterreservoir was echt leuk, net als Hagia Sophia en Blauwe moskee. Turkse avond op de boot met show, buikdanseressen en dinner is erg leuk (eten was minder), boeken via hotel receptie, je wordt opgehaald en teruggebracht.
Verblijf niet in Aksaray! Pas bij het kopen van een muntje voor de metro op, en kijk om je heen. Er zijn hier namelijk hele jonge zakkenrollers actief, schat rond tussen de leeftijden 5-12 jaar. Loop niet in je eentje, en kijk goed om je heen bij het oversteken van wegen.
Wij hebben veel gezien in 4 dgn. Aya Sofia, Blue Mosque, Cisterne, Grand Bazaar, Egyptische Bazaar, Topkapi Palace, Taksim Plein, boottucht, Hop on hop off bus.