Vakantiebestemmingen Egeische Kust Turkije

« Toon alle bestemmingen

64 bestemmingen in Egeische Kust

 

Egeïsche Kust
De Egeïsche Kust is een regio in Turkije die vrijwel de gehele westkust van het land beslaat. De streek loopt ongeveer van de plaats Canakkale in het noorden tot aan de populaire badplaats Bodrum in het zuiden. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt de kustlijn aan de Egeïsche Zee. Voor de kust zijn diverse Griekse eilanden gelegen, waaronder Kos, Rhodos en Samos.
 
De Egeïsche Kust staat bekend als ware vakantiebestemming met badplaatsen als Bodrum, Kusadasi en Turgutreis. De vele toeristen, waaronder vele Nederlanders, genieten hier van de hoge temperaturen in de zomermaanden, het prachtige landschap en de blauwe zee. Daarnaast is er ook op het gebied van cultuur en natuur voldoende te zien en te doen vanwege het prachtige achterland en de vele opgravingen die in dit gebied zijn gedaan. Ook zijn er door de prima ligging diverse excursies mogelijk naar de Griekse eilanden (vooral in de zomermaanden).
 
Weer Egeïsche Kust
Het weer aan de Egeïsche Kust wordt gekenmerkt door warme tot hete zomers met temperaturen tussen de 30 en 40 graden. Bij uitzondering kan het soms heter worden, al zal het niet zo heet worden als aan bijvoorbeeld de Turkse Rivièra. De wintermaanden zijn overwegend mild met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 15 graden. In deze periode is de kans op neerslag echter wel een stuk groter.
 
Hotels Egeïsche Kust
Hoewel er zeker ook appartementen en andere type accommodaties te vinden zijn aan de Egeïsche Kust, bestaat het accommodatie-aanbod hier vooral uit (all inclusive) hotels met veelal 4 of 5 sterren. Enkele bekende hotels Egeïsche Kust zijn hotel Forever Club (Bodrum), hotel Ephesia (Kusadasi) en hotel La Blanche (Turgutreis).
 
Bekijk hier direct hotels Egeïsche Kust en appartementen Egeïsche Kust. Ook vind je hier actuele prijsinfo Egeïsche Kust, waaronder last minute Egeïsche Kust.
 

Op deze pagina vind je informatie over Egeische Kust. Ben je op zoek naar een geschikte accommodatie voor jouw vakantie Egeische Kust? Je vindt hier o.a. bestemmingen, accommodaties en het huidige reisaanbod van reisaanbieders. Op basis van vakantiebeoordelingen hebben we daarnaast een top 10 hotel beoordelingen Egeische Kust gemaakt. Deze ziet er als volgt uit:

In totaal staan er op Vakantiepanel.nl 251 hotels Egeische Kust, 57 appartementen Egeische Kust en 0 campings Egeische Kust. Deze accommodaties liggen verspreid over diverse vakantie bestemmingen Egeische Kust. Hieronder hebben we de best beoordeelde vakantie bestemmingen in Egeische Kust op een rijtje gezet:

Ben jij op zoek naar een all inclusive Egeische Kust of een last minute Egeische Kust? Bekijk hier direct de actuele prijsinfo Egeische Kust voor een vliegvakantie Egeische Kust.

Recent bewaarde items

Je kunt eenvoudig je favoriete accommodaties en bestemmingen bewaren. Interessante accommodatie of bestemming gevonden? Klik dan op bewaren. Vanuit je persoonlijke pagina kun je ze dan één voor één bekijken.