Vakantiebestemmingen Mallorca Spanje

« Toon alle bestemmingen

14 bestemmingen in Mallorca

Mallorca
Mallorca is een Spaans eiland dat gelegen is ten oosten van het vasteland van Spanje. Het eiland maakt deel uit van de eilandengroep de Balearen. Hiertoe behoren ook Menorca, Formentera en Ibiza. Mallorca ligt ten zuiden van Barcelona en ten oosten van Valencia, in de Middellandse Zee. De hoofdstad, Palma, ligt aan de zuidwestkust. In deze badplaats wonen ongeveer 500.000 mensen, wat iets meer dan de helft van de totale bevolking van Mallorca is.

Palma heeft als een van de weinige plaatsen op het eiland nog een authentieke kern en de badplaats is mede daarom zeer geliefd bij toeristen. Behalve de jachthaven zijn in het centrum nog enkele trekpleisters te vinden, waaronder de bekende kathedraal La Seu. Iets ten oosten van Palma bevinden zich de luchthaven en van de bekendste stranden van Mallorca: Playa de Palma. Dit strand is ook populair onder toeristen die verblijven in het aangrenzende El Arenal. Dit toeristenoord is al decennia lang een van de populairste bestemmingen voor Europese, vooral jongere, vakantiegangers. De badplaats kenmerkt zich dan ook door de vele accommodaties, uitgaansgelegenheden en toeristen- en strandfaciliteiten.

Enkele andere bekende toeristenplaatsen op het eiland zijn Cala d’Or (zuidoostkust), Playa de Muro, Puerto de Alcudia (beide noordkust) en Puerto de Soller (westkust). Vrijwel al deze plaatsen zijn gelegen aan schitterende, bijna idyllische baaien met heerlijke zandstranden en kristalhelder water. Puerto de Soller is overigens zowel met de auto als met een toeristentreintje vanuit de hoofdstad Palma te bereiken. Een andere ‘must see’ op Mallorca is Cap de Formentor. Deze rotsformatie aan de uiterste noordwestkust van het eiland biedt een adembenemend uitzicht op zowel het omringende gebergte als de blauwe zee.

Weer Mallorca
In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur op Mallorca rond de 30 graden. Toch kan de temperatuur op sommige dagen oplopen tot 40 graden. De kans op regen is in deze neerslag nihil. Buiten het toeristenseizoen en in de wintermaanden daalt het kwik tot gemiddeld 15 graden. In deze periode is de kans op regen groter en kan er zelfs sneeuw vallen.

Hotels Mallorca
Hoewel er voldoende hotels te vinden zijn op Mallorca, bestaat een groot deel van het aanbod aan accommodaties uit appartementen en aparthotels. Kleinschalige accommodaties vindt men vaak aan de zuidkust van het eiland, terwijl de grotere (all inclusive) resorts voornamelijk te vinden zijn aan de noord- en oostkust van het eiland. Enkele bekende accommodaties op Mallorca zijn Club Martha’s (Cala d’Or), Palma Bay (El Arenal) en Alcudia Garden (Puerto de Alcudia).

Bekijk hier direct hotels Mallorca en appartementen Mallorca. Ook vind je hier actuele prijsinfo Mallorca, waaronder last minute Mallorca.
 

Op deze pagina vind je informatie over Mallorca. Ben je op zoek naar een geschikte accommodatie voor jouw vakantie Mallorca? Je vindt hier o.a. bestemmingen, accommodaties en het huidige reisaanbod van reisaanbieders. Op basis van vakantiebeoordelingen hebben we daarnaast een top 10 hotel beoordelingen Mallorca gemaakt. Deze ziet er als volgt uit:

In totaal staan er op Vakantiepanel.nl 403 hotels Mallorca, 151 appartementen Mallorca en 0 campings Mallorca. Deze accommodaties liggen verspreid over diverse vakantie bestemmingen Mallorca. Hieronder hebben we de best beoordeelde vakantie bestemmingen in Mallorca op een rijtje gezet:

Ben jij op zoek naar een all inclusive Mallorca of een last minute Mallorca? Bekijk hier direct de actuele prijsinfo Mallorca voor een vliegvakantie Mallorca.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 58
Recent bewaarde items

Je kunt eenvoudig je favoriete accommodaties en bestemmingen bewaren. Interessante accommodatie of bestemming gevonden? Klik dan op bewaren. Vanuit je persoonlijke pagina kun je ze dan één voor één bekijken.