Vakantiebestemmingen Algarve Portugal

Algarve
De Algarve is een toeristische streek aan de zuidkust van Portugal. Het gebied strekt zich uit vanaf Faro in het oosten tot aan Sagres in het westen. Laatstgenoemde ligt naast Cabo de Sao Vicente, de meest zuidwestelijke plek van Europa. De Algarve is een echte toeristenbestemming en wordt jaarlijks bezocht door miljoenen toeristen. Het zijn vooral Europese vakantiegangers die het gebied aandoen, waaronder vele Nederlanders. Maar ook onder inwoners van Portugal is de streek een echte vakantiebestemming. 

Vakantie Algarve
De bekendste en meest toeristische plaats van de Algarve is Albufeira. De badplaats ligt centraal in het gebied en heeft de voor de Algarve kenmerkende witte huisjes, hellende straatjes en een heerlijk zandstrand. Hoewel er diverse discotheken, restaurants, bars en andere uitgaansgelegenheden te vinden zijn, biedt het oude deel van Albufeira ook vele gezellige, lokale winkels. Net als in de rest van de Algarve heerst er in de badplaats een ongedwongen sfeer. Iets meer naar het westen komt men kleine(re) dorpjes tegen als Carvoeiro, Alvor en Lagos. In enkele hiervan kan men aan het eind van de middag de gevangen vis komen bewonderen. Voor vrijwel alle dorpen in de Algarve geldt dat deze gelegen zijn aan schilderachtige, groene baaitjes, wat het een bijna ideale vakantiebestemming maakt. Bekende stranden aan de Algarve zijn die van Alvor, Carvoeiro, Albufeira, Lagos en Praia da Rocha.

Weer Algarve
Het weer aan de Algarve kenmerkt zich door warme (soms hete) zomers en milde, aangename winters. In de zomermaanden stijgen de gemiddelde temperaturen tot ongeveer 27-28 graden, maar kan het op een warme zomerdag 40 graden worden. In de wintermaanden heerst een aangename temperatuur van ongeveer 15 graden. Hoewel er in deze periode meer regen valt, is het ook buiten het drukke toeristenseizoen een prima vakantiebestemming.

Hotels Algarve
Enkele bekende hotels in de Algarve zijn Club Albufeira (Albufeira), hotel Luar (Praia da Rocha) en Clube Porto-Mós (Lagos).

Bekijk hier direct hotels Algarve en appartementen Algarve. Ook vind je hier actuele prijsinfo Algarve, waaronder last minute Algarve.
 

Op deze pagina vind je informatie over Algarve. Ben je op zoek naar een geschikte accommodatie voor jouw vakantie Algarve? Je vindt hier o.a. bestemmingen, accommodaties en het huidige reisaanbod van reisaanbieders. Op basis van vakantiebeoordelingen hebben we daarnaast een top 10 hotel beoordelingen Algarve gemaakt. Deze ziet er als volgt uit:

In totaal staan er op Vakantiepanel.nl 152 hotels Algarve, 208 appartementen Algarve en 1 campings Algarve. Deze accommodaties liggen verspreid over diverse vakantie bestemmingen Algarve. Hieronder hebben we de best beoordeelde vakantie bestemmingen in Algarve op een rijtje gezet:

Ben jij op zoek naar een all inclusive Algarve of een last minute Algarve? Bekijk hier direct de actuele prijsinfo Algarve voor een vliegvakantie Algarve.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 40
Recent bewaarde items

Je kunt eenvoudig je favoriete accommodaties en bestemmingen bewaren. Interessante accommodatie of bestemming gevonden? Klik dan op bewaren. Vanuit je persoonlijke pagina kun je ze dan één voor één bekijken.