Vrouw heeft broek aan bij het kiezen van de vakantie

24-02-2011

Wie anders dan de vrouw heeft de belangrijkste stem bij het kiezen van de vakantie? Hoewel het overgrote deel van de Nederlandse vakantiegangers nog steeds gezamenlijk hierover beslist, blijkt uit een onderzoek van de beoordelingssite Vakantiepanel.nl onder ruim 1000 respondenten dat in maar liefst 27% van alle gevallen de vrouw de doorslaggevende stem heeft bij het kiezen van de hoofdvakantie.

De vrouw speelt beslissende rol

Vakantiepanel.nl: “Opmerkelijk is dat als we kijken naar leeftijd, het blijkt dat vooral bij jonge gezinnen de vrouw de beslissende rol speelt. Oudere stellen beslissen vaker gezamenlijk. De man heeft het slechts in 5% van alle gevallen voor het zeggen en hierbij valt het op dat de gemiddelde leeftijd ruim boven de 50 jaar ligt. Je kunt zeggen dat deze groep minder geëmancipeerd is.”


Prijs en ligging doorslaggevend

 

VakantiePanel.nl vervolgt: “Op de vraag ‘Wat geeft veelal de doorslag om voor een bepaalde accommodatie of bestemming te kiezen?’ blijkt overduidelijk dat de ligging en de prijs het allerbelangrijkste zijn bij het boeken van een vakantie. Verder spelen factoren als de bestemming, het weer, het eten, kindvriendelijkheid en de kwaliteit van de accommodatie een belangrijke rol bij het maken van een keuze voor een bepaalde accommodatie of bestemming. Bovendien spelen de beoordelingen van andere vakantiegangers een steeds belangrijkere rol.