Veel Nederlanders in een dip na terugkeer vakantie

 

21-10-2011

Uit onderzoek van vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl onder ruim 1.000 vakantiegangers blijkt dat 38% van alle vakantiegangers soms of altijd last heeft van een dip na terugkeer van vakantie. Dit uit zich o.a. in moeheid, motivatieproblemen, prikkelbaarheid of soortgelijke klachten.

Vakantiepanel.nl: “Je kent het wel: heb je een heerlijke vakantie gehad met volop zon, zee en strand en als je je op de terugreis opmaakt voor de landing, maakt een beklemmend gevoel zich van je meester. Je realiseert je dat de vakantie nu echt voorbij is en dat je de realiteit weer onder ogen moet zien. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel Nederlanders na hun vakantie in een dip raken. Dat is o.a. af te lezen uit het verhoogde aantal ziektemeldingen. Uit ons onderzoek blijkt dat 7% hier altijd en 31% soms last van heeft. Ook na afloop van de herfstvakantie, waarbij veel Nederlanders er na de mislukte zomer in het eigen land kiezen voor de buitenlandse zon, is dit weer een actueel thema. Helemaal nu de dagen snel korter worden. Daarom vroegen wij juist teruggekeerde vakantiegangers wat zij doen om het vakantiegevoel zolang mogelijk vast te houden. Veruit het meest gehoorde antwoord is – misschien niet verrassend – foto’s bekijken. Veel Nederlanders bekijken hun foto’s en maken werk van een mooi fotoalbum.

 

Meer tips om het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden, naast foto’s bekijken

-        “Lang nagenieten door langzaam in Nederland de draad weer op te pakken en door bijvoorbeeld niet gelijk de was te gaan doen bij thuiskomst.”

-        “Op de terugreis beginnen met een spannend boek, zodat je na terugkomst iets hebt om naar uit te kijken.”

-        “De souvenirs uitpakken.”

-        “Napraten en contact blijven houden met reisgenoten door bijvoorbeeld meteen een reünie te plannen.”

-        “Zo snel mogelijk een nieuwe vakantie boeken.”

-        “Iets leuks plannen na thuiskomst, zoals bijvoorbeeld uit eten gaan.”

-        “Je vakantieverhalen aan iedereen vertellen, je bruine kleurtje goed verzorgen en relaxmomenten inplannen.”

-        “De muziek die ik daar gekocht heb luisteren.”

-        "In ieder geval niet meteen de volgende dag na terugkomst weer gaan werken. Eerst nog even een paar dagen nagenieten.”