Vakantiepanel.nl verwelkomt 3000ste expert

04-07-2011

 

De vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl heeft sinds kort de beschikking over meer dan 3000 experts uit de reisbranche. De site, die zich mede door reviews van specialisten en kenners onderscheidt van vergelijkbare beoordelingssites, probeert een zo reëel mogelijk beeld van een vakantiebestemming te geven. “En dit grote aantal experts is daarbij een sterke duw in de goede richting!”, zegt het troste Vakantiepanel team.

 

Vakantiepanel.nl, dat eind 2009 als initiatief van de Oad Groep, D-reizen en TSi Solutions werd opgericht, zag vooral de laatste maanden het aantal experts aanzienlijk stijgen. Het merendeel van de experts is werkzaam voor Oad, Globe en D-reizen, maar ook medewerkers van o.a. Thomas Cook, Holland International en VakantieXperts sluiten zich aan bij het grote gezelschap van kenners en specialisten. Daarnaast wordt ook steeds meer personeel van lokale, individuele reisbureaus expert van Vakantiepanel.nl.

Wij zijn blij met de grote toename van experts op Vakantiepanel.nl. Volgens hem zal de reiskennis van specialisten van steeds grotere waarde worden voor consumenten bij het kiezen van de vakantie. “Vakantie-ervaringen worden al jarenlang op diverse websites geplaatst, maar wij merken dat consumenten steeds meer waarde hechten aan kwalitatieve reviews. Één slechte ervaring over bv. het restaurant is geen reden meer om het hotel niet te boeken”, aldus Lodewijks, die benadrukt dat de mening van kenners en specialisten uit de reisbranche in combinatie met de mening van vakantiegangers de toekomst heeft. “De mening van experts is natuurlijk objectiever en gedetailleerder dan de mening van individuele klanten, waarvoor het toch vaak een subjectieve momentopname is. Experts letten vaak op andere details en zijn goed in staat prijs en kwaliteit tegen elkaar af te wegen.”

 

 

Meerwaarde expertreviews

 

Vakantiepanel.nl beschikt momenteel over meer dan 3000 experts die dagelijks vele reviews achterlaten en dat aantal is nog steeds sterk groeiende. Op de site bevinden zich dan ook al ruim 10.000 expertreviews.

De experts van Vakantiepanel.nl zijn o.a. minstens 2 jaar werkzaam in de reisbranche en/of beschikken over specifieke kennis van een bepaalde bestemming of accommodatie. Deze productmanagers, inkopers, reisleiders, reisbureaumedewerkers en andere professionals geven in beoordelingen hun professionele mening over accommodaties, bestemmingen en vliegmaatschappijen; een duidelijke meerwaarde voor de vakantieganger!

 

Heeft reisleiding nog toegevoegde waarde voor de Nederlandse vakantieganger?

 

 

Perfecte voorbereiding

 

Naast de vele beoordelingen van experts, geven ook dagelijks enkele honderden vakantiegangers hun mening over een vakantiebestemming, -accommodatie of vliegmaatschappij. Alle vakantiegangers die bij o.a. D-reizen, Globe of Oad hun vakantie hebben geboekt, ontvangen bij thuiskomst een uitnodiging om op Vakantiepanel.nl hun mening achter te laten. Hierdoor kan met zekerheid worden gezegd dat deze vakantiegangers ook daadwerkelijk op de betreffende bestemming zijn geweest en hun review 100 procent betrouwbaar is. Daarnaast beschikt Vakantiepanel.nl over een uitgebreide samenvatting van de objectieve, onafhankelijke en zeer gedetailleerde informatie van Toeristiek. Deze combinatie van klantbeoordelingen, objectieve Toeristiekinformatie en de meerwaarde van de expertbeoordelingen zorgt ervoor dat vakantiegangers de juiste vakantiekeuze kunnen maken. De aanwezige tips van zowel experts als vakantiegangers maken voorbereiding op de reis een stuk gemakkelijker.

 

 

Expert worden

   

 

Personen die over specifieke kennis van een bepaalde bestemming of accommodatie beschikken en deze reiskennis met anderen willen delen, kunnen een Expertaccount aanvragen op Vakantiepanel.nl. Naast het delen van kennis en de promotie van de bedrijfsnaam voor een groot vakantiepubliek, biedt het zijn van expert nog andere voordelen. Zo is Vakantiepanel.nl o.a. bezig een platform te ontwikkelen waar alle experts met elkaar kunnen communiceren, discussiëren, vragen stellen, de leukste vakantieverhalen vertellen, onderling kennis delen en tips uitwisselen. De site is daarnaast bezig het achterlaten van reviews voor experts steeds eenvoudiger en gebruiksvriendelijker te maken. Tot slot wordt het ook voor vakantiegangers in de toekomst mogelijk vragen aan experts te stellen.