Slechte bedden bederven onze vakantievreugde!

 

08-09-2011

Piepende bedden, slappe of juist te harde kussens en matrassen waar de veren doorheen komen. Het zijn zaken die je nachtrust tijdens een welverdiende vakantie behoorlijk kunnen verstoren. Maar kan dit probleem ook echt onze vakantie verpesten? Ja! Uit onderzoek van de vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl onder bijna 900 respondenten blijkt dat voor maar liefst 87 procent(!) een slecht bed de vakantie ook daadwerkelijk kan bederven.

“Een goede nachtrust is onontbeerlijk voor een fijne vakantie.” Het is één van de vele reacties die het belang van een goed bed op vakantie onderstreept. Maar helaas komt het op ons vakantieadres nog veel te vaak voor dat het bed diverse gebreken vertoont. Ruim tweederde van de respondenten uit het onderzoek heeft tijdens de vakantiedagen soms of regelmatig te maken gehad met dit probleem. De afwezigheid van een goed bed betekent voor 40 procent van hen dat het de vakantie deels kan bederven; voor 47 procent kan het de vakantie zelfs volledig verpesten. De grootste klacht onder de vakantiegangers is die van een te hard matras, bijna de helft klaagt hierover. Andere klachten, op volgorde van meest voorkomend:

-        “Matras is te zacht”

-        “Bed piept en kraakt”

-        “Bed is te kort”

-        “Bed is te smal”

Vakantiepanel.nl, onderstreept het belang van een goed bed, vooral voor vakantiegangers met fysieke ongemakken: “Personen met rugklachten zijn gebaat bij een comfortabel bed. Slechte nachtrust kan vooral voor hen van grote invloed zijn op de stemming en de vakantievreugde”.

 

Tips en trucs

Naast bovengenoemde klachten zijn er nog meer problemen die ons slapeloze nachten bezorgen. Voorbeelden hiervan zijn veren door het matras, doorgezakte bedden, slechte kussens (te laag, te weinig, te hoog, te zacht, etc.) en lattenbodems met gebroken/geen latten. Ook vieze bedden en de aanwezigheid van een slaapbank in plaats van een bed zijn grote ergernissen. Voor de slaapproblemen worden door vakantiegangers o.a. de volgende tips en trucs gegeven:

 

-        “Leg matrassen op de grond om een ‘langer bed’ te creëren (voor lange mensen)”

-        “Leg een luchtbed op het matras om de rugklachten te verminderen”

-        “Hoteliers moeten vakantiegangers de keuze geven tussen een hard en een zacht kussen”

-        “Neem je eigen hoofdkussen mee (als je bv. op autovakantie gaat)”

-        “Haal de extra dekens uit de kast en leg deze op je bed”

-        “Dien een klacht in bij het hotel en misschien wordt het matras vervangen”

 

Vakantiepanel: “Het is moeilijk iedere vakantieganger een goed bed aan te bieden. De één slaapt thuis op een hard matras, de ander op een zacht. Hetzelfde geldt voor hoofdkussens. Natuurlijk moeten hotelkamers voorzien zijn van een goed en betrouwbaar bed. Maar het ideale bed, waar iedereen tevreden over is, bestaat helaas niet”.