Oranje gaat naar Rio en vakantiepanel geeft tips!

03-06-2014

Het WK-voetbal in Brazilië begint bijna. Het Nederlands elftal heeft ervoor gekozen om het basiskamp op te slaan in Rio de Janeiro, aan het Ipanema-strand.

Natuurlijk hebben bezoekers van Vakantiepanel.nl ook reviews en tips over deze miljoenenstad achter gelaten, om andere vakantiegangers, en natuurlijk het Oranje-legioen, te kunnen helpen! Uw ervaring vergroot het vakantiegeluk van anderen!


Wat schrijven onze bezoekers:
Bart zegt: ‘Leuke stad, veel te doen, veel verkeer, behulpzame mensen, beperkte taalvaardigheid Engels.’

Ger zegt: ‘Interessante drukke stad met de bekende hoogtepunten. Rio heeft mooie kerken, kloosters, musea en enkele bewaard gebleven historische gebouwen tussen moderne hoogbouw, maar ook buiten het centrum oorspronkelijk aandoende wijken. Mooie stranden en boulevards die in het weekend overval zijn.’

Margueritre zegt: ‘Er is veel te zien en beleven aan strand en stad; het weer is super en men kleedt zich heerlijk casual en kleurrijk. geeft een goed gevoel. Leer wel wat Portugese termen en algemene zinnen vooraf, want Engels wordt niet door iedereen gesproken, eerder Spaans. Ga absoluut naar het grote Christus beeld en ga op eigen houtje naar Sugar Loaf Mountain. Taxi's zijn zeer redelijk van prijs. Stadsexcursies stellen niet veel voor. De musea en kerken zijn zeer de moeite waard te bekijken. Probeer dicht bij een strand te logeren en ga zeer vroeg naar een zonsopkomst kijken. Geweldig !!

Jan zegt: ‘Werkelijk de allermooiste plek op aarde! Het bruist, het leeft, het biedt alles wat een mens wil. Heerlijke mensen die je met respect behandelen, je uitnodigen voor van alles en nog wat. Overweldigende natuur, Tientallen stranden, een enorme culturele historie, een van de beste lokale keukens ter wereld en (in tegenstelling tot wat anderen willen doen geloven) absoluut veilig! Rio biedt werkelijk alles wat je anders verspreid over tientallen andere bestemmingen zou moeten zoeken. Het leven is er aangenaam en goedkoop en de stad is vrij eenvoudig en voordelig te bereiken. Ik ben er inmiddels talloze malen geweest en ik zal er steeds blijven terugkomen. In Rio voel je je namelijk direct thuis.’ Enkele tips van Jan:
* de wijk Leblon. Hier leeft de jetset van Brazilië, maar ook Amerikaanse en Europese celebrities lopen hier in het wild rond. 
* De wijk Botafogo. Hier tref je de gewone Braziliaan met alle bijbehorende hartelijkheid en gezelligheid. 
* Tijuca Forest. Een oerwoud met alle bijbehorende planten en beesten in het wild. Het woud beslaat bijna 60 vierkante kilometer en ligt midden in de stad!  
*De Corcovado met het christusbeeld. Te bereiken via het treintje vanuit de stad of via de Estrada Redentor, waarbij je 7 kilometer door het Tijuca Forest wandelt. 
* De wijk Barra da Tijuca. Een wijk in ontwikkeling voor de hogere middenklasse. Hier ligt het grootste strand van Rio, dat 17 kilometer breed is. Op de boulevard vind je om de 150 meter een kiosk waar je vaak heel voordelig en goed kunt eten. 
* Het Maracana stadion. Oorspronkelijk gebouwd voor 220.000 toeschouwers. De Rotterdamse kuip kan er zes keer in!

Kijk hier voor meer tips van Jan en van vele anderen.

© Vakantiepanel 2014