Aruba
Aruba is een prachtig eiland in de Caribische zee. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 193km² waarmee het qua grootte te vergelijken is met Texel. Aruba is sinds 1986 een autonoom deel van het Koninkrijk der Nederlanden. Het eiland staat bekend om de vele toeristen die jaarlijks komen genieten van het tropische klimaat, prachtige stranden, rustgevende baaien en verscheidene rotsformaties. De hoofdstad van het eiland is Oranjestad, deze naam is een van de vele verwijzingen die het eiland aan Nederland linken. Inmiddels spreekt het overgrote deel van de bevolking Papiaments maar door de Geschiedenis wordt er door de lokale bevolking ook nog wel Nederlands gesproken.
Curaçao
Curaçao ligt net als Aruba in de Caribische zee voor de noordkust van Venezuela. Het eiland staat bekend om het prachtige lichtelijk glooiende landschap, de parelwitte stranden en de vriendelijke bevolking. De hoofdstad van het eiland is Willemstad, en beslaat qua oppervlakte maar liefst één derde deel van het eiland. Dit is ook de voormalige hoofdstad van de Nederlandse Antillen. De sfeer wordt hier gekenmerkt door de zakelijke levensstijl die de bevolking er op na houdt. Net als Aruba is Curaçao sinds 2010 een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Ook hier wordt spreken de meeste mensen Papiaments maar de lokale bevolking kan ook Nederlands, al wordt dit vaak niet meer onderling met elkaar gepraat.
Bonaire
Ook Bonaire ligt in de Caribische zee net als de 2 voorgaande eilanden. Samen vormen ze ook wel de ABC eilanden. In tegenstelling tot Aruba en Curaçao hoort Bonaire bestuurlijk nog bij Nederland en wordt gezien als een bijzondere gemeente in Nederland. Ook hier wordt Papiaments voornamelijk gesproken maar doordat Bonaire nog onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden spreekt men hier nog veel Nederlands.
Suriname
Suriname is nog niet erg populair onder toeristen. Het land ligt aan de noordkust van Zuid Amerika en is daarmee het kleinste land van dit continent. Suriname heeft door de jaren heen veel meegekregen van Engelse en Nederlandse invloeden. Het land heeft een zeer veelzijdige en unieke cultuur door de verschillende bevolkingsgroepen die in het land vertegenwoordigt zijn. Maar omdat Suriname vroeger met de Engelsen is verruild voor New York en oorspronkelijk een Nederlandse kolonie is, is de moedertaal nog steeds Nederlands.
België
België werd in 1830 onafhankelijk van Nederland. Sinds de afscheiding heerst er een aanhoudende taalstrijd tussen Vlamingen en Walloniërs over het spreken van Nederlands en/of Frans. Dit heeft het land figuurlijk in tweeën gedeeld. Ongeveer 60% van de Belgen zijn Vlamingen. Zij spreken Nederlands.
Sint Maarten
Het eiland behoord tot de zogenaamde Bovenwindse Eilanden in de Caribische zee en wordt gekenmerkt door het groene heuvelachtige landschap. De kusten worden gesierd door de prachtige witte stranden. In het verleden was het onderdeel van de Nederlandse Antillen. Het eiland is onderverdeeld in een Nederlands en een Frans deel met als hoofdstad Philipsburg. Het Nederlandse deel is sinds 2010 een autonoom land binnen het koninkrijk der Nederlanden. In het Nederlandse gedeelte wordt naast Nederlands ook erg veel Engels gesproken.