Hotelanimatie… hoe belangrijk vinden Nederlanders dat eigenlijk?

 

29-08-2011

Karaoke, zwembadspelletjes, bingo, livemuziek… Het zijn veelvoorkomende voorbeelden van hotelanimatie tijdens je vakantie. Maar hoe belangrijk vinden wij deze activiteiten nu eigenlijk? Uit onderzoek van de vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl onder ruim 1100 respondenten blijkt dat hotelanimatie in ieder geval niet beslissend is in onze vakantiekeuze.

“Slechts zeven procent van de vakantiegangers geeft aan het aanbod aan spelletjes en activiteiten zó belangrijk te vinden dat zij een hotel hierop selecteren. Een kwart van de ondervraagden vindt hotelanimatie ‘redelijk belangrijk’. De meerderheid van de vakantiegangers zegt hotelanimatie dus niet belangrijk te vinden bij de vakantiekeuze. Toch merkt Vakantiepanel.nl op dat zij vaak wél een uitgesproken mening hebben over de animatie: “Hoewel de helft van de Nederlanders zegt hotelanimatie onbelangrijk te vinden, maakt een groot deel hier wel gebruik van wanneer dit aangeboden wordt. Zij kunnen genieten van bv. een professionele show zonder dat ze hier speciaal voor gekozen hebben”. Vijftien procent van de respondenten wil overigens absoluut geen animatie tijdens de vakantie en vermijd hotels die dit aanbieden.

 

Animatie voor kinderen

Voor vakantiegangers die wél waarde hechten aan animatie in het hotel, is de aanwezigheid van vermaak voor kinderen het belangrijkste aspect waarop wordt gelet. Bijna de helft van hen wil dat er genoeg vermaak is voor hun kroost. Andere punten waarop men let:

- Aanwezigheid van dag- en avondanimatie

- Nederlandssprekende animatie

- Type vermaak (sport, spel, shows, e.d.)

- Animatie voor volwassen

- Positieve ervaringen van andere vakantiegangers

- Frequentie van de animatie”

 

Vooral het niet spreken van de Nederlandse of Engelse taal door de animatie wordt door vakantiegangers vaak als vervelend ervaren. “Ze spraken voor 98% Frans. Dit maakte het niet echt leuk.. Jammer!” en “Kinderen vonden weinig aansluiting ivm de taal” zijn enkele reacties die dit probleem onderstrepen. Ook vinden vakantiegangers het niet fijn wanneer een animatieteam erg opdringerig is of klungelig overkomt. Vakantiepanel.nl: “Nederlanders kunnen professionele shows erg waarderen. Maar ook animatie voor jong én oud wordt als zeer positief ervaren”.