12-03-2012
De mooiste vakantiemomenten van 2011 van Nederlanders lopen ver uiteen. Waar de één een huwelijksaanzoek heeft gehad op Curaçao, was voor de ander een Broadway-optreden van een familielid in New York hét hoogtepunt van het jaar. Uit onderzoek van de vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl blijkt dat voor 13 procent van de Nederlanders het mooiste en/of gelukkigste moment van 2011 een vakantiemoment is.
Het bezoek aan familie in het buitenland en het op vakantie gaan met de kinderen behoren tot de meest gehoorde reacties uit het onderzoek. Nicole (27 jaar) ging met haar gezin naar Azië en beleefde daar haar geluksmoment van 2011: “Met ons dochtertje voor het eerst naar het strand was een van de high-lights van het afgelopen jaar. Zoals ze heeft genoten van het water en lekker spelen in het zand, was geweldig om te zien en mee te maken!” Enkele geluksmomenten van andere vakantiegangers: “Heerlijke vakantie in Canada met onze zoon die daar studeerde”van de 48-jarige Jolanda en “Ik ben naar New York gegaan, omdat mijn broer op Broadway moest optreden en hij wist niet dat ik er zou zijn! Dit was echt een heel emotioneel moment, wat mij betreft het moment van 2011”, aldus de 35-jarige Bram.
Trouwen en verre reizen
Daarnaast bleek uit het onderzoek dat ook huwelijksaanzoeken, het vinden van de ware liefde en verre reizen voor indrukwekkende vakanties hebben gezorgd. De leukste geluksmomenten op een rijtje:
- Marian (49 jaar) met haar partner in Zwitserland: “Dat wij onze vriendschap met hulp van de plaatselijke juwelier hebben kunnen verzilveren met een prachtige ring.”
- Stefanie (30 jaar) met haar partner in Forida: “Ik werd ten huwelijk gevraagd in de vakantie tijdens het zwemmen met dolfijnen. Een dolfijn kwam een boei brengen met hierop het huwelijksaanzoek.”
- Annemarie (25 jaar) met haar partner in Kenia: “Op vakantie liep er tijdens de safari een leeuw vlak voor onze auto langs. Need I say more?”
- Bastiaan (54 jaar) alleen in India: “Het gelukkigste moment was mijn reis naar India, ook al was het voor de 22-ste keer. De bergen, het uitzicht en de zonsopgang vanaf mijn veranda waren zo mooi! Dat is echt kwaliteit van leven.”
- Marloes (61 jaar) met partner naar Indonesië: “Om voet te zetten in je geboorteland, de straat te zien waar je gewoond hebt, de kerk te zien waar je gedoopt bent… Dit is het land waar ik vaker zal terug keren en zeker ook mijn geboortestad want dat is de stad waar mijn roots liggen en ik me enorm blij door voel.”
- John (50 jaar) met zijn partner in Afrika: “We hebben al een aantal malen verschillende wildparken bezocht, waaronder het Krugerpark. Dit laatste bezoek hebben wij contact met een cheeta gehad en dit was een onvergetelijk moment.”
Vakantiepanel.nl: “Dat voor veel mensen het gelukkigste moment van 2011 een vakantiemoment is, komt niet als een verrassing. Een vakantie kan een onvergetelijke indruk achterlaten, of het nu gaat om een gepland familiebezoek of een onverwachte ontmoeting met een wild dier. Nederlanders kijken vaak erg uit naar een vakantie, zien het als een hoogtepunt in het jaar en kijken er daarom veelal met veel plezier op terug.”
* Om privacy-redenen zijn de namen van de respondenten fictief