De populairste plaatsen van de Turkse Riviera

08-04-2015

Turkse Rivièra

De Turkse Rivièra is al jaren een van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Met name steden als Side en Alanya worden ieder jaar weer druk bezocht. En dat is ook niet zo gek, want deze prachtige streek heeft voor iedere vakantieganger wel iets te bieden. De uitgestrekte stranden en de heerlijke temperaturen zorgen voor de ideale omstandigheden om lekker te relaxen. De Turkse cultuur die deze regio ademt biedt ook de echte cultuurliefhebber een prachtige ervaring. Om u een goed beeld te kunnen geven van deze regio gaan we onderstaand dieper in op de prachtige plaatsen die in deze regio liggen.
 

Alanya

In het hoogseizoen liggen aan de kust van deze stad dagelijks honderden toeristen te zonnen op Cleopatrabeach. Langs de kust van Alanya zijn veel steile rotswanden te vinden. In deze rotswanden bevinden zich vaak grotten die enkel vanuit zee te bereiken zijn. De kust van Alanya is niet het enige dat de stad zo populair maakt. Het centrum beschikt over diverse winkels, bars, restaurants en terrassen. In de oude haven zijn een aantal spectaculaire uitgaansgelegenheden te vinden. Landinwaarts begint het Taurusgebergte, vanaf waar men een mooi uitzicht heeft op de eeuwige sneeuw die zich op de bergtoppen bevindt.

Antalya
Het centrum van Antalya staat bekend om de grote markten waar men onder andere tapijt, souvenirs en antiek verkoopt. Het centrum straalt de Turkse cultuur uit en er zijn dan ook veel authentieke smalle straatjes en steegjes in de Ottomaanse stijl te vinden. Aan de westkant van de stad, buiten het centrum, is er een strand met een bijbehorende boulevard. Achter dit strand is het zogeheten beachpark gevestigd. In dit park zijn een groot aantal bars en restaurants te vinden. Bij een bezoek aan Antalya mogen ook het waterpretpark en het dolfinarium niet worden overgeslagen.

Side

Deze stad is in vergelijking met de eerder genoemde steden een stuk drukker. De stad is zo groot dat hij eigenlijk ongemerkt overloopt in een andere stad genaamd Kumköy. In het centrum van Side zien we de oude Romeinse stijl terug. Zo zijn er een amfitheater en de tempel van Apollo te zien. De haven van de stad geeft iedere vakantieganger de mogelijkheid om een rustige boottocht te maken. Ook het strand is een absolute trekpleister voor menig toerist.
 

Lara

Een klein en oud centrum zorgt voor een typisch Turks karakter dat deze stad kenmerkt. In  het oosten is er tegenwoordig een nieuw centrum onstaan. Dit komt door de grote winkelcentra die er gebouwd zijn. De stad wordt als het ware opgedeeld in een groot en een klein gedeelte. De stad wordt doorkruist door een rivier die in zee eindigt in een prachtige waterval. Doordat er weinig uitgaansgelegenheden zijn is deze stad een oase van rust. In het westen loopt de stad ongemerkt over in Antalya waardoor er toch voldoende mogelijkheden zijn om even aan de rust te ontsnappen.

Belek

Van oorsprong is Belek een landinwaarts gelegen dorp. Er zijn tegenwoordig echter zoveel grote all-inclusive accommodaties te vinden waardoor Belek een echte badplaats is geworden. Deze all-inclusive accommodaties zorgen ervoor dat het centrum minder druk bezocht wordt door toeristen. Het aantal uitgaansgelegenheden is dan ook niet erg hoog. Achter deze hotels is een enigszins glooiend pijnboombos te vinden waar men heerlijk van de natuur kan genieten.
 

Kemer
Deze stad is gelegen aan een prachtige baai en in een groene heuvelachtige omgeving. In het centrum vinden we een lange autovrije winkelstraat. Deze winkelstraat zorgt ervoor dat Kemer een fantastische shopstad is. Tussen dit centrum en de zee is er een promenade met enkele uitgaansmogelijkheden en een karakteristieke jachthaven. Er zijn twee uitgestrekte stranden waar men heerlijk tot rust kan komen. Op het strand zijn een aantal horecagelegenheden, echter behoren deze voornamelijk toe aan hotels.