Boutique hotels

20-06-2014

Zo af en toe hoor je wel eens iemand zeggen: ‘we zaten in zo’n heerlijk boutique hotelletje….. 'Het klinkt al leuk! Maar wat houdt de term ‘boutique hotel’ eigenlijk precies in?

Er is (nog) geen officiële ‘boutique’ classificatie. Hotels mogen zichzelf ‘boutique hotel’ noemen. De laatste jaren is het wel een populaire (marketing)term geworden, en noemen hotels zichzelf al snel een ‘boutique hotel’,terecht of onterecht.

Waar moet een ‘boutique hotel’ aan voldoen?

Allereerst: een ‘boutique hotel’ mag niet al te groot zijn.  
Het maximale aantal kamers dat een ‘boutique hotel’ eigenlijk mag hebben, is niet meer dan 100. Maar een minimum aantal kamers is ook nodig om de ‘boutique sfeer’ op te roepen. Minimaal zijn er 10 kamers nodig.

Wat is dan die ‘boutique sfeer’? Wat karakteristiek is, is de persoonlijke sfeer en aandacht voor de gasten. Daarnaast  is er veel aandacht voor de inrichting van het hotel, die vaak stijlvol is, en in een speciaal thema. De inrichting dient wel aan de nodige luxe te voldoen. En een beetje eigenwijs of apart is gewenst!

Een ‘boutique hotel’ streeft ernaar om uniek te zijn, in inrichting, uitstraling, kwaliteit en servicegerichtheid. Vaak is ook de locatie speciaal, met bijzonder uitzicht of in een bijzondere omgeving.

Vakantiepanel helpt graag met adviseren. Daarom hebben wij voor u een 3-tal op Vakantiepanel goed gewaardeerde, echte ‘boutique hotels’ geselecteerd. Natuurlijk zijn deze via onze partners te boeken.

Bekijk en boek het SH Ingles Boutique hotel

Bekijk en boek het Aqua Blu hotel

Bekijk en boek het Banke hotel

© Vakantiepanel 2014