5 Toplocaties om te duiken

07-08-14

Duiken is een bijzondere ervaring! De rust en de stilte, het gevoel om door het water te zweven om de soms ongelooflijke onderwater-natuur te kunnen ontdekken en te fotograferen. Voor wie het duikvirus te pakken heeft, is het onmogelijk om er weer af te komen!

Vakantiepanel selecteerde 5 speciale duikbestemmingen met ieder haar eigen charme. De voorgestelde hotels hebben alle een eigen duikschool!

Zo helpt Vakantiepanel graag uw ideale vakantie te vinden!

1.      Bonaire

De helft van de toeristen die Bonaire bezoekt, komt speciaal voor het duiken.

Bonaire kent het onderwaterpark Bonaire National Marine Park, het oudste zeereservaat ter wereld, dat bestaat uit zo'n 2.600 hectare aan koraalriffen, zeegras en mangrove-begroeiing en een gedeelte dat vrijwel geheel door koraalrif is afgesloten, de lagune ‘Lac’.

Duikers komen verder graag naar Klein Bonaire; een beschermd, onbewoond eiland ter hoogte van de hoofdstad Kralendijk. In het rif rondom dit eiland komen zeer veel verschillende vissen en zeepaardjes voor, en op het eiland zelf nesten veel schildpadden.

Omdat Bonaire buiten de orkaanzone valt is het koraal van hoge kwaliteit en nog vrijwel helemaal intact, in tegenstelling tot andere populaire Caribische duikbestemmingen.

Het zicht onderwater is op Bonaire soms zelfs meer dan 90 meter.

Hotel Captain Dons Habitat, Kralendijk     

  

 

2.        Rode Zee, Egypte     

De Rode zee is volgens velen een van de mooiste duikbestemmingen ter wereld. De gemiddelde watertermperatuur is ca. 22 graden in de wintermaanden en 26 graden in de zomermaanden en het zicht is gemiddeld 30 meter. Uitstekende voorwaarden om te kunnen genieten van dit onderwaterparadijs.

Voor zowel beginners als voor meer ervaren duikers is hier veel te doen. Er zijn ondiepe en kalme koraalriffen, maar ook diepe onderwaterstromingen en oude wrakken. Een erg gevarieerd aanbod dus en veel aanbod van duikscholen. In veel hotels langs de ca. 30 km lange kustlijn van Hurghada zijn eigen duikscholen.

Hotel Mövenpick El Gouna, El Gouna


|

3.         Malta

Ook binnen 3 uur vliegen vanaf Nederland zijn mooie duikbestemmingen te vinden, neem bv. Malta.

Omdat Malta voornamelijk uit rotsen bestaat, is het water kristalhelder, wat een zicht op kan leveren tot 40 meter. Bijzonder aan Malta als duiklocatie is, dat er veel onderwatergrotten en wrakken te vinden zijn, en een afwisselend onderwaterfauna- en flora. Zo zijn er tonijnen, barracuda's, octopussen, zonnevissen, murenen, zeepaarden en fireworms te vinden. 

Hotel en Appartementen Pergola Club, Mellieha

 

 

4.        Malediven

De Malediven is een groep van 26 atollen, die worden gevormd door ca. 1200 lage koraaleilandjes. Door het helderblauwe zeewater van de Indische Oceaan is het een hele populaire duiklocatie. Tussen het streng beschermde koraal bevinden zich talloze bijzondere vissoorten, zoals de Koraalvlinder, Wimpelvissen, Snappers, Koraalbazen, Zaagbaarzen en Lipvissen.

Ook zijn er Malediven dolfijnen, walvissen en schildpadden waar te nemen. 

Hotel Sun Island Resort, Ari Atol

 

5.        Kaap Verdische Eilanden

Kaapverdië, ten westen van Senegal in Afrika, bestaat uit 10 hoofdeilanden en een aantal kleinere eilanden, die allemaal verschillend van elkaar zijn. Ook de onderwaterwereld verschilt. Bij het eiland Sal zijn wrakken, riffen en grotten. Bij Burracona in het noorden van de eilandengroep zijn grotten tot 22 meter diep. Er is een basaltgrot waarin mooie lichteffecten te zien zijn. Bij Ponta del Sol is Selena’s Arch, een rif met extreem grote cornetvissen. In Santa Antão ligt op de bodem van de zee, op 12 meter diepte, een schip dat in 3 delen is gebroken. 

Hotel Dunas de Sal, Santa Maria