Vakantiebestemmingen Rhodos Griekenland

Rhodos
Rhodos is een Grieks eiland dat gelegen is in de Egeïsche Zee, ten zuidoosten van het vasteland van Griekenland. Het eiland ligt voor de kust van Turkije en ten zuiden van het eiland Kos, dat ook tot Griekenland behoort. De hoofdstad, Rhodos-stad, ligt aan de noordoostkust van het eiland. Door de ideale ligging ten opzichte van Turkije worden in de zomermaanden dagexcursies georganiseerd naar o.a. Marmaris in Turkije. Rhodos is, in tegenstelling tot enkele andere Griekse eilanden, erg groen. Dit heeft te maken met de vele oorspronkelijke bronnen op het eiland.

Rhodos-stad is de grootste stad van het eiland en ook de plaats waar de meeste toeristen samenkomen. Het gezellige centrum met smalle, soms pittoreske straatjes, sfeervolle restaurantjes en gezellige terrasjes zijn een trekpleister voor toeristen. In de zomermaanden leggen hier in de haven ook cruiseschepen aan.

Op korte afstand van Rhodos-stad zijn de toeristische badplaatsen Faliraki en Ialyssos (Trianda) gelegen. Wat verder aan de zuidoostkust komt met aan bij Lindos. Bovenop de berg waarop dit dorp is gelegen, bevindt zich de oudste Akropolis (stadsburcht) van Griekenland. Men kan de top hiervan bereiken door er zelf heen te lopen via een wirwar van straatjes. Ook is het mogelijk de beklimming op de rug van een ezel af te leggen. Vanaf de Akropolis heeft men een adembenemend uitzicht op de aan zee gelegen baai. Aan de westkust van Rhodos vindt men het wijngebied Emponas en het schitterende uitkijkpunt bij Monolithos.

Weer Rhodos
Rhodos kent droge, warme zomers met gemiddelde temperaturen boven de 30 graden. Hoewel de kans op neerslag in de wintermaanden een stuk groter is, zakt het kwik hier vaak niet onder de 15 graden. Hierdoor zijn ook de maanden buiten het toeristenseizoen redelijk mild.

Hotels Rhodos
Op Rhodos zijn diverse type accommodaties te vinden, waaronder hotels, appartementen en aparthotels. Enkele bekende hotels Rhodos zijn Sunshine Vacation Club, Belvedere Beach en Blue Sky Beach.

Bekijk hier direct hotels Rhodos en appartementen Rhodos. Ook vind je hier actuele prijsinfo Rhodos, waaronder last minute Rhodos.
 

Op deze pagina vind je informatie over Rhodos. Ben je op zoek naar een geschikte accommodatie voor jouw vakantie Rhodos? Je vindt hier o.a. bestemmingen, accommodaties en het huidige reisaanbod van reisaanbieders. Op basis van vakantiebeoordelingen hebben we daarnaast een top 10 hotel beoordelingen Rhodos gemaakt. Deze ziet er als volgt uit:

In totaal staan er op Vakantiepanel.nl 166 hotels Rhodos, 79 appartementen Rhodos en 0 campings Rhodos. Deze accommodaties liggen verspreid over diverse vakantie bestemmingen Rhodos. Hieronder hebben we de best beoordeelde vakantie bestemmingen in Rhodos op een rijtje gezet:

Ben jij op zoek naar een all inclusive Rhodos of een last minute Rhodos? Bekijk hier direct de actuele prijsinfo Rhodos voor een vliegvakantie Rhodos.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 23
Recent bewaarde items

Je kunt eenvoudig je favoriete accommodaties en bestemmingen bewaren. Interessante accommodatie of bestemming gevonden? Klik dan op bewaren. Vanuit je persoonlijke pagina kun je ze dan één voor één bekijken.