Vakantiebestemmingen Kreta Griekenland

Kreta
Kreta is het grootste eiland van Griekenland en gelegen ten zuiden van het Griekse vasteland. Kreta ligt ten zuidwesten van de eilanden Rhodos en Karpathos en ten noorden van de Afrikaanse landen Egypte en Libië. De noordkust van het eiland grenst aan de Egeïsche Zee, terwijl de zuidkust aan de Libische Zee ligt. De temperatuur van het zeewater aan de zuidkust ligt een paar graden hoger dan aan de noordkust.

De hoofdstad van Kreta is Heraklion, gelegen centraal aan de noordkust van het eiland en tevens de hoofdstad van het gelijknamige departement. De overige 3 departementen waaruit Kreta bestaat, zijn Chania, Rethymnon en Lassithi. Kreta staat bekend als toeristenoord en jaarlijks bezoeken enkele miljoenen vakantiegangers het eiland. Een op de 3 toeristen die jaarlijks Griekenland bezoeken, reizen af naar het bekende eiland. Het de toeristische badplaatsen zijn vooral gevestigd aan de noordkust. Bekende badplaatsen zijn Malia, Rethymnon en het onder Nederlanders populaire Chersonissos. De mooiste stranden zijn overigens aan de zuidkust te vinden.

Weer Kreta 
Het weer op Kreta kenmerkt zich door warme tot hete zomers en milde, zachte en regenachtige winters. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 30 graden, maar kan het kwik makkelijk boven de 40 graden komen. De wintermaanden kennen een gemiddelde temperatuur van ongeveer 15 graden. 

Bezienswaardigheden Kreta
De bezienswaardigheden op Kreta bestaan voor een groot deel uit de archeologische opgravingen die hier zijn gedaan. Vooral de historische plekken nabij Malia en Knossos zijn bekende trekpleisters. Een deel van de opgravingen is tevens te vinden in diverse musea op het eiland, waaronder het Archeologisch Museum in de hoofdstad Heraklion. Een van de bekendste attracties van Kreta is de Samariakloof. Deze 16 kilometer lange kloof start op een hoogte van 1250 meter boven zeeniveau, centraal op het eiland, en mondt uit in het kleine badplaatsje Agia Roumeli.

Hotels Kreta
Enkele bekende hotels Kreta zijn hotel Bio (Rethymnon), Glaros Beach (Chersonissos) en Arlekin Tango (Malia).

Bekijk hier direct hotels Kreta en appartementen Kreta. Ook vind je hier actuele prijsinfo Kreta, waaronder last minute Kreta.
 

Op deze pagina vind je informatie over Kreta. Ben je op zoek naar een geschikte accommodatie voor jouw vakantie Kreta? Je vindt hier o.a. bestemmingen, accommodaties en het huidige reisaanbod van reisaanbieders. Op basis van vakantiebeoordelingen hebben we daarnaast een top 10 hotel beoordelingen Kreta gemaakt. Deze ziet er als volgt uit:

In totaal staan er op Vakantiepanel.nl 330 hotels Kreta, 319 appartementen Kreta en 0 campings Kreta. Deze accommodaties liggen verspreid over diverse vakantie bestemmingen Kreta. Hieronder hebben we de best beoordeelde vakantie bestemmingen in Kreta op een rijtje gezet:

Ben jij op zoek naar een all inclusive Kreta of een last minute Kreta? Bekijk hier direct de actuele prijsinfo Kreta voor een vliegvakantie Kreta.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 41
Recent bewaarde items

Je kunt eenvoudig je favoriete accommodaties en bestemmingen bewaren. Interessante accommodatie of bestemming gevonden? Klik dan op bewaren. Vanuit je persoonlijke pagina kun je ze dan één voor één bekijken.