Vakantiebestemmingen Cote D Azur Frankrijk

« Toon alle bestemmingen

22 bestemmingen in Cote D Azur

Côte d'Azur
De Côte d'Azur is een streek aan de zuidoostkust van Frankrijk die zich strekt van St. Tropez in het westen tot aan het aan Italië grenzende Menton in het oosten. De kustlijn, ook wel bekend als de Franse Rivièra, geldt als een van duurste en beroemdste plekken ter wereld. Jaarlijks genieten hier vele beroemdheden van de heerlijke temperaturen, indrukwekkende omgeving en de azuurblauwe zee waar de Côte d'Azur zijn naam aan ontleend. Het is een gebied dat zich kenmerkt door luxueuze plaatsen als Nice, St. Tropez en Cannes. Ook ligt het dwergstaatje en tevens prinsendom Monaco aan deze kustlijn. In de hoofdstad hiervan, Monte Carlo, zijn naast de prachtig aan een baai gelegen haven ook veel wereldberoemde modewinkels en een zeer bekend casino te vinden.

De Côte d'Azur kenmerkt zich door veelal luxeuze badplaatsen met daarachter een groene, heuvel- tot bergachtige omgeving. In dit achterland vindt men vaak de minder luxeuze, maar wel prachtige en historische dorpjes waar Frankrijk bekend om staat. Schilderachtige dorpjes als Saint-Paul-de-Vence en Grasse bestaan uit smalle, hellende straatjes met een authentieke kern, kleine klinkersteegjes en pittoreske galeriewinkels die volhangen met lokale kunstwerken. Het is de combinatie van luxe, natuur en prachtige historie die dit gebied van Frankrijk tot een vaak complete vakantiebestemming maken.

Weer Côte d'Azur 
Het weer aan de Côte d'Azur kan divers zijn. In de zomermaanden liggen de gemiddelde temperaturen rond de 30 graden en is er een enkele keer kans op neerslag. De maxima temperaturen kunnen oplopen tot 40 graden in deze periode. De winters zijn over het algemeen een stuk frisser met gemiddelden rond de 10-12 graden en een grotere kans op neerslag.

Hotels Côte d'Azur
Het aanbod aan accommodaties aan de Côte d'Azur is zeer divers met vele hotels, appartementen, campings en bungalowparken. De campings en bungalowparken zijn vooral landinwaarts te vinden, terwijl de appartementencomplexen en hotels voornamelijk aan zee zijn gelegen. Enkele bekende hotels Côte d'Azur zijn La Baume & La Palmeraie (Fréjus), Comté de Nice (Nice) en Pierre & Vacances Villa Francia.

Bekijk hier direct hotels Côte d'Azur en appartementen Côte d'Azur. Ook vind je hier actuele prijsinfo Côte d'Azur, waaronder last minute Côte d'Azur.
 

Op deze pagina vind je informatie over Cote D Azur. Ben je op zoek naar een geschikte accommodatie voor jouw vakantie Cote D Azur? Je vindt hier o.a. bestemmingen, accommodaties en het huidige reisaanbod van reisaanbieders. Op basis van vakantiebeoordelingen hebben we daarnaast een top 10 hotel beoordelingen Cote D Azur gemaakt. Deze ziet er als volgt uit:

In totaal staan er op Vakantiepanel.nl 76 hotels Cote D Azur, 49 appartementen Cote D Azur en 24 campings Cote D Azur. Deze accommodaties liggen verspreid over diverse vakantie bestemmingen Cote D Azur. Hieronder hebben we de best beoordeelde vakantie bestemmingen in Cote D Azur op een rijtje gezet:

Ben jij op zoek naar een all inclusive Cote D Azur of een last minute Cote D Azur? Bekijk hier direct de actuele prijsinfo Cote D Azur voor een vliegvakantie Cote D Azur.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 11

Reisaanbieders voor Cote D Azur

Recent bewaarde items

Je kunt eenvoudig je favoriete accommodaties en bestemmingen bewaren. Interessante accommodatie of bestemming gevonden? Klik dan op bewaren. Vanuit je persoonlijke pagina kun je ze dan één voor één bekijken.